23. srpna 2024 15:20

Další Zaklínač je hotový! Fanoušci se radují, dočkají se ho co nevidět

Polský spisovatel Andrzej Sapkowski (76) dokázal, že co řekne, to platí. Loni v srpnu fanouškům své knižní série Zaklínač slíbil, že do roka bude mít dopsanou další knihu. Nyní skutečně oznámil, že práce na ní dokončil a že by měla jít do prodeje ještě letos. Půjde o první dílo o Geraltovi z Rivie po 11 letech.

Andrzej Sapkowski v rozhovoru pro francouzský časopis Chimères uvedl, že psaní trvalo přibližně dva roky. O nejnovější knize se toho zatím moc neví, dokonce ani její název, ačkoli po debutu v Polsku na konci roku 2024 dorazí na začátku roku 2025 do celého světa. Jisté je jen to, že ústředním hrdinou bude Geralt z Rivie a že nové dílo bude stát mimo ústřední pětici románů.

Čtěte také: Deset tipů na fantasy filmy, které vám zařídí kouzelný večer

Fanoušci spekulují, že nová kniha bude možná navazovat na povídku Trochu se obětovat, která vypráví příběh Geralta, jenž po prvním rozchodu s Yennefer z Vengerbergu cestuje s Marigoldem. Netflix tuto povídku adaptuje do animovaného filmu a spisovatel loni v listopadu naznačil, že jeho nová kniha bude s filmem propojená.

Série Zaklínač začala skromně, když autor Andrzej Sapkowski v roce 1986 publikoval v polském časopise Fantastyka povídku o bojovníkovi s příšerami jménem Geralt z Rivie. O téměř 40 let později napsal Sapkowski vedle několika zaklínačských románů i mnoho dalších povídek a ve své práci stále v pokračuje.

Kromě pentalogie Zaklínač se velkého úspěchu dočkala také herní série z dílny CD Projekt Red, která měla velký vliv i na seriálovou podobu hrdinů a jejich světa. Čtvrté herní pokračování bylo oznámeno v březnu 2022, už tehdy ale tvůrci řekli, že dříve než za tři roky se ho fanoušci nedočkají. V tuto chvíli nemá ani oficiální název, mělo by ovšem jít o první část trilogie.

Zdroj: Games Radar, Winter is Coming

Eliška Reiglová

redaktorka FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Zábavný / Publicistický