20. května 2024 11:16

Ladislav Krejčí podepsal dres s nápisem JUDE SLAVIA

Kapitán fotbalové Sparty Ladislav Krejčí (25) si o víkendu užil oslavy mistrovského titulu, které kazí nečekaná kaňka. Krejčí se nechal vyfotit, jak podepisuje dres s nápisem JUDE SLAVIA. Na kauzu už reaguje také vedení pražského fotbalového klubu.

Ladislav Krejčí výborným výkonem pomohl v sobotu Spartě k vítězství v Mladé Boleslavi, což odstartovalo mistrovské oslavy. Před posledním kolem nadstavby je jasné, že Sparta před sebe v lize už nikoho nepustí.

Bouřlivé oslavy titulu narušila fotka, na které Krejčí podepisuje dres s číslem 88 a nápisem JUDE SLAVIA. Na existenci snímku upozornil novinář Luděk Mádl. „Frajer by byl, kdyby tenhle dres podepsat odmítl. Víc k tomu těžko co dodávat,“ napsal na síti X Mádl.

Redakce CNN Prima News oslovila vedení Sparty, co si o celé kauze největší český klub myslí. Mluvčí klubu Ondřej Kasík zdůraznil, že je nutné celou věc vnímat v širším kontextu. „Naši hráči se fotili s řadou fanoušků, podepisovali mnoho klubových předmětů. Byl to velmi rychlý sled událostí. Bavíme se o tom, že jeden hráč podepsal jeden dres,“ uvedl Kasík s tím, že klub bude s Krejčím o celé záležitosti ještě mluvit.

Kasík se vyjádřil i k možnosti, zda je možné koupit dres na oficiálním fanshopu fotbalového klubu. „K dispozici je takzvaná customizace, tedy nátisk vlastního čísla a nápisu na objednaný dres. V tuto chvíli nevíme, zda dres pocházel přímo z našeho obchodu. Teoreticky je to možné, ale nemáme k tomu zatím dostatek informací,“ dodal mluvčí a ujistil, že Sparta nenechá záležitost bez povšimnutí.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Stalo se to ve spěchu, reaguje Sparta na Krejčího podpis

Heslo „Jude Slavia“ je hodnoceno jako antisemitský projev. Problémové je i číslo 88, které používají některé neonacistické organizace. Písmeno H je osmé v abecedě, dvě písmena H za sebou odkazují na pozdrav „Heil Hitler“.

Zdroj: CNN Prima News, autorský text

Video, které jste mohli minout: Fotbalová Sparta obhájila titul. Rozdrtila Mladou Boleslav, Kuchta jí nasázel čtyři góly

Josef Šťastna

konzultant obsahu FTV Prima

Všechny články autora

Marek Pausz

redaktor FTV Prima, CNN Prima NEWS

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický