17. července 2024 16:08

Jack Black ruší turné své kapely. Doběhl ho skandální výrok o střelbě na Trumpa

Slavný herec a muzikant reagoval na kontroverzní slova spoluhráče, která zazněla před publikem při koncertě.

Jack Black zrušil zbytek světového turné své rockové kapely Tenacious D kvůli pobouření, které vzbudil výrok jeho spoluhráče Kylea Gasse týkající se sobotního pokusu o atentát na bývalého amerického prezidenta a kandidáta v nadcházejících volbách Donalda Trumpa. Přímo během australského koncertu Gassovi přinesli dort na oslavu jeho 64. narozenin, a když měl před všemi říct, co by si přál, reagoval: „Aby příště Trumpa trefili.“

Záznam momentu se okamžitě začal šířit sociálními sítěmi, na což Black zareagoval. „Byl jsem zaskočen tím, co bylo řečeno během nedělního koncertu. Projevy nenávisti a výzvy k politickému násilí odsuzuji v jakékoli formě. Po zralé úvaze necítím, že je vhodné pokračovat v turné Tenacious D a pozastavuji všechny naše tvůrčí plány. Jsem vděčný našim fanouškům za podporu i pochopení,“ napsal Black na Instagramu.

Tenacious D působí od svého založení v roce 1994 jako duo hrající komediální rock někdy nazývaný jako mock rock. Kapela nahrála čtyři dlouhohrající alba a doprovázela na turné i hvězdné Foo Fighters, Tool, Pearl Jam nebo Becka. Vloni vystoupili v pražském Foru Karlín.

Kvůli Gassovu nedělnímu výroku už s ním rozvázala spolupráci agentura Greene Talent. Sám se už za výrok omluvil a označil ho za spontánní a tragicky nepovedený pokus o humor: „Byl krajně nevhodný, nebezpečný a byla to strašná chyba... Hluboce se omlouvám všem, které jsem zklamal, a lituji, pokud jsem vám způsobil bolest.“

Kapela od počátku staví na výrazně vystavěných písních připomínajících rockovou operu, které vynikají především při koncertním podání a při znalostech mytologie moderní kytarové hudby. Black a Gass vše zúročili roku 2006 ve filmovém muzikálu Králové ro(c)ku, přičemž ještě tři roky předtím přetavil Jack Black svou hudební vášeň v jednu ze svých nejslavnějších rolí v komedii Škola rocku. V ní z dětí na základní škole vybudoval dokonale šlapající rockové těleso.

Zdroj: New York Post, Variety

Jack Black v anglickém traileru filmu Škola rocku:

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický