24. listopadu 2023 19:15

Nový počin ze světa Živých mrtvých sklízí totální výsměch. Lidé doufají, že jde o promyšlený prank

Čerstvá novinka ze světa Živých mrtvých s jistotou nebude sbírat žádné vavříny.

Videoherní novinka s názvem The Walking Dead: Destinies lákala na velice zajímavý zážitek – zkusit si přehrát zásadní události z příběhu prvních čtyř sezon populárního postapokalyptického seriálu, pozměnit je a sledovat, co by následovalo. Co třeba kdyby Shane zabil Ricka a ne naopak? Jenže od prvních zmínek o hře nad vším visel výstražný vykřičník.

Jejím vydavatelem je totiž nechvalně proslulá společnost GameMill Entertainment chrlící do světa hry podřadné kvality postavené na slavných licencích. Mezi jejich počiny patří například Cobra Kai: The Karate Kid Saga Continues, Frozen: Olaf's Quest nebo nedávná příšernost Skull Island: Rise of Kong. Ta byla mnohými médii pasována za hlavního kandidáta na nejhorší hru roku 2023. Teď však dostala opravdu silného konkurenta.

Destinies sice mají solidní porci hratelných oblíbených postav ze seriálu, které jsou v rámci otřesné grafiky celkem podobné hercům, tam ale výčet pozitiv zřejmě končí. Jejich dabing samozřejmě nezajistily hvězdy, ale bohužel často ani hlasy, které by byly těm původním alespoň podobné...

Hra má klást důraz na příběh, ale cut scény mají podobu statických 3D výjevů a mnohá důležitá rozhodnutí přicházejí v naprosto nelogických momentech nebo obložené tak zmatenými dialogy, že ani není jasné, o čem se rozhoduje.

Stále se však jedná o tu lepší polovinu hry, jelikož když dojde na průchod světem nebo akci, vyjde najevo, že technické jádro nedosahuje ani úrovně her z konce devadesátých let nebo zapadlých mobilních titulů. The Walking Dead: Destinies přitom vychází na PC, minulé i aktuální generaci PlayStationu a Xboxů i Switchi.

Předmětem posměchu se stala nejen plejáda bugů a glitchů, ale třeba i avizovaný boss fight mezi Rickem a Shanem. Aby totiž Shane dokázal Ricka konečně udolat, musí se mu trefit asi dvacetkrát brokovnicí přímo mezi oči. „Jsem přesvědčený, že jde od vývojářů o promyšlený prank, aby zjistili, jestli tohle někdo bude brát vážně,“ komentoval jeden z udivených hráčů.

Franšíza Walking Dead už přitom přinesla několik solidních her, z nichž je nejznámější epizodická příběhová adventura The Walking Dead, která v pěti sezonách tvořila výkladní skříň studia Telltale Games.

Zdroj: Kotaku, Forbes

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný