15. června 2023 13:15

Nejprodávanější hra na Steamu ještě ani nevyšla. Nová sci-fi vypadá naprosto famózně

Oficiální gameplay trailer hry Starfield

Jedna z nejočekávanějších her roku prokázala v začátku předprodejů opravdu mimořádný potenciál.

Starfield patří bezpochyby mezi nejočekávanější hry posledních let, což potvrdil hned při spuštění předprodejů, kdy se okamžitě vyhoupnul na čelo prodejnosti Steamu. Překonal tak nejen všechny současné novinkové tituly včetně vyzdvihovaného Street Fightera 6, ale i předprodejní hity minulosti, kterými byl třeba Steam Deck.

Aktuálně se stále drží v první desítce a je jedničkou v počtu výskytů ve wishlistech hráčů. Nalákal je nejel trailer, ale taky 45 minut dlouhý gameplay rozbor, který se zaměřil na rozsáhlost vesmíru tohoto RPG a zejména mimořádnou svobodu při tvorbě postavy i jejího osudu. Bethesda slibuje, že ve všech parametrech násobně překonává jejich předchozí tituly ze sérií The Elder Scrolls nebo Fallout, přičemž by měl rozvíjet jejich DNA, ale v prostředí, kdy půjde navštívit více než tisíc planet.

Hráče na PC neodradily ani dost vysoké hardwarové nároky, mezi které patří nutnost hrát z rychlého SSD úložiště. Hra vyjde na PC a Xbox Series X/S a od prvního dne bude i součástí předplatného Game Pass. Na Xboxu však poběží pouze ve snímkové frekvenci 30fps, což vývojáři zdůvodnili snahou dosáhnout maximální obrazové kvality a minimálního kolísání frameratu.

Zdroj: Eurogamer

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný