23. října 2023 14:00

Legendární Mafia dostala nové příběhové rozšíření. Má i český dabing, podívejte se na trailer

Přichází druhá část modifikace, která rozšiřuje historii města Lost Heaven. Podívejte se na její trailer.

Nejslavnější česká hra Mafia má stále mnoho oddaných fanoušků i hráčů. Důkazem budiž povedená příběhová modifikace Rise and Fall, která sleduje mládí dona Salieriho deset let předtím, než pro něj začal pracovat hrdina původní hry Tommy Angelo. Nyní si můžeme zahrát druhou ze tří částí příběhu, který vznikl primárně pro domácí hráče, a je tedy i česky nadabován.

Autoři ze skupiny 7K Czech Studio obě části umístili zdarma na ModDB, kde si je lze stáhnout i dohromady v jednom balíku o velikosti necelých 2 GB. Pokud se jim podaří udržet pracovní tempo, mohli bychom se uzavření celého příběhu dočkat už začátkem roku 2024.

Nejvyšší postavou podsvětí Lost Heaven byl na začátku dvacátých let don Peppone, pod jehož vládou stoupají v hierarchii i zmíněný Salieri a taky Morello. Rise and Fall ukazují, jak se oba dostali do popředí a jak vznikla rivalita, která rozdělila město na dvě části.

Čtěte také: Mafia 4 oficiálně potvrzena: Co všechno o ní teď víme?

Samozřejmě je třeba připomenout, že na modifikaci nelze vztahovat nároky jako na oficiální placený obsah, což platí speciálně pro amatérský dabing, v němž však můžeme slyšet i herní youtubery z kanálů STN videos nebo PeťanGames.

Zdroj: ModDB

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný