Kingdom Come 2 ukázalo herní mapu Kutné Hory. Město bude skutečně obrovské

Pokračování české středověké hry přeroste svého předchůdce výrazně a ve všech ohledech.

Kingdom Come: Deliverance II bude skutečně obrovský kus poctivého RPG, slibují vývojáři z Warhorse Studios. Nedávno se pochlubili, že scénář čítá 11 tisíc typických scenáristických stran, což vydá v dialozích za zhruba 100 běžných dvouhodinových filmů a jenom čistě hrané sekvence neboli cutscény trvají asi jako tři takové filmy.

Čtěte také: Staňte se krysou v korporátu. Nová česká hra si zábavně utahuje z kancelářských klišé

Zhruba dvakrát větší oproti původní hře bude rovněž herní mapa rozdělená na dvě území - menší Trosecko a větší Kutnohorsko, jemuž bude vévodit právě Kutná Hora. A o její mapu se teď vývojáři podělili v časopise PC Gamer věnovaném speciálně hře českého studia. Jde o výtvarně propracované dílo ve stylu středověkých iluminací, které přímo vybízí ke zkoumání detailů.

Zajímavé srovnání přinesl PR manažer studia Tobias Stolz-Zwilling, který ji na sociálních sítích nasdílel po boku největší zastavěné lokace z jedničky, městečka Rataje. Kutná Hora vedle něho vypadá jako skutečná aglomerace středoevropského významu, kterou z jihu ohraničuje řeka Vrchlice a v levém spodním rohu už je vidět i zárodek budoucího chrámu svaté Barbory. Patronka horníků, jejichž stříbrné doly přinášely městu bohatství, je i hlavní postavou doprovodného výjevu.

Kingdom Come: Deliverance II vyjde i s oficiálním českým dabingem 11. února 2025 na PC, PlayStation 5 a Xbox Series. Majitelé sběratelských edic hry dostanou mapu v plátěné podobě.

Zdroj: GameGPU, PC Gamer

Video - gameplay trailer české středověké RPG hry Kingdom Come: Deliverance II

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Zábavný / Publicistický