Co čekat od „nejlepší počítačové hry“? Rozhovor odhaluje tajemství Kingdom Come 2

Rozhovor s Tobiasem Stolz-Zwillingem o odkladu KC:D II

Pražské studio Warhorse odhalilo velké množství novinek k chystanému pokračování Kingdom Come: Deliverance. Vedle dvou desítek minut záběrů z videohry se hráči také dozvěděli, kdy nejočekávanější česká hra vyjde. „Chtěli jsme hru vydat ještě před Vánoci, ale to jsme nestihli, a další nejbližší možnost byl únor,“ okomentoval odklad pro CNN Prima NEWS Tobias Stolz-Zwilling z Warhorse Studios.

Na konci července v Kutné Hoře studio Warhorse ukázalo, v jaké fázi se vývoj Kingdom Come: Deliverance II nachází. Ve své podstatě je hra zcela hotová: nabízí rozlehlý svět v okolí hradu Trosky a města Kutná Hora, jsou v ní hlavní i vedlejší úkoly a také kompletní dialogy a příběh. Větší výzvou je ale oprava a ladění chyb.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Prohlédli jsme si unikátní sbírku tanků. S obnovou pomáhá i videohra, na níž se pracuje v Praze

„Celé studio pečlivě pracovalo na vydání tento rok, ale nedopadlo to z různých důvodů. Klasicky se hry nevydávají v prosinci nebo v lednu, jsou tam Vánoce a obchody se zabývají jinými věcmi. My jsme mířili někam před to, ale bohužel jsme to nestihli. Další nejbližší možnost byl právě únor,“ uvedl PR manažer Warhorse Studios Tobias Stolz-Zwilling pro CNN Prima NEWS.

GALERIE: Kingdom Come: Deliverance II se odehrává na Trosecku a Kutnohorsku

V pražském studiu sice panuje mírná nervozita, ale zároveň jsou tvůrci natěšeni, až svůj titul konečně ukáží světu. Nejprve ho viděli novináři a influenceři, v srpnu se dočkali i návštěvníci herního veletrhu Gamescom v Kolíně nad Rýnem.

„Chceme si ho trochu přivlastnit. Máme připravené velké věci,“ řekl Stolz-Zwilling.

Warhorse si ve spolupráci s vydavatelem Plaion připravilo bohatý program. „Máme obrovský stánek, kde budou rytířské souboje, tržiště, na kterém si lidé mohou něco koupit. Snažili jsme se tam udělat středověkou vesničku,“ dodal PR manažer studia.

Návštěvníci si samozřejmě mohli hru sami zahrát, ačkoliv neměli k dispozici tak dlouhé demo, jako bylo na novinářské akci v Kutné Hoře. Zároveň studio spustilo předprodeje hry a v Kolíně nad Rýnem představilo sběratelskou edici hry.

Kingdom Come: Deliverance II si z Gamescomu odvezlo ocenění v kategorii Nejlepší počítačová hra a v hlasování o nejlepší stánek se umístilo na druhém místě za Microsoftem, který si pro svůj Xbox přivezl impozantní stánek s Indiana Jonesem nebo 4D VR simulátory World of Warcraft.

GALERIE: Prohlédli jsme si sběratelskou edici Kingdom Come: Deliverance II

Z Německa pak tvůrci zamířili do Spojených států na veletrh PAX West v Seattlu, poté vyrazí do Japonska na Tokyo Game Show a na závěr roku se ukáží v Polsku na Poznaň Game Arena a Game Developers Session v Praze.

Celý rozhovor s PR manažerem Warhorse o odkladu Kingdom Come: Deliverance II, účinkování na Gamescomu a jaké cíle si nastavili, si poslechněte v úvodu tohoto článku.

VIDEO: Zahráli jsme si Kingdom Come: Deliverance II a toto jsou naše dojmy

Jan Hrušovský

redaktor FTV Prima, CNN Prima NEWS

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický