27. května 2024 16:43

Doom už nebude střílečka. Příští díl se má nečekaně odehrávat v minulosti

Několik zdrojů potvrdilo velmi zajímavé novinky ohledně pokračování akční klasiky Doom.

Slavný a spolehlivý herní insider Tom Henderson přinesl zprávu, že příští díl slavné střílečky se bude jmenovat Doom: The Dark Ages a bude se odehrávat ve středověku. Hlavním hrdinou má zůstat Doom Slayer, nové kulisy se však mají postarat o zajímavou změnu hratelnosti.

Game director série Hugo Martin totiž po vydání předchozího Doomu Eternal (2020) prohlásil, že už herní mechaniky došly ve své frenetičnosti a rychlosti na maximum, a že by se příště rádi zaměřili jiným směrem. Výrazné omezení zbraňového potenciálu a třeba i úplné vypuštění těch rychlopalných by znamenalo zajímavou změnu stylu. Hráči by zároveň v krutém středověku určitě nepřišli o atmosféru nebo krvavá jatka.

Informaci už stihlo ze svých zdrojů potvrdit více médií. Windows Central tvrdí, že se odhalení dočkáme už 9. června na akci Xbox Game Showcase, kde se dozvíme, že kromě PC, Xboxu a jeho předplatného Game Pass dorazí Doom také na PlayStation 5. Microsoft totiž přehodnotil pravidlo exkluzivity a chce zachovat široký zásah a z něho plynoucí vyšší výdělky, které právě konzole od Sony zajistí.

Středověk vývojáři z id Software milují. V jakési jeho dimenzionální variantě se odehrával původní Quake, ale také kousky Heretic a Hexen od spřízněného studia Raven Software.

Zdroj: Insider Gaming, Windows Central

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický