18. března 2024 16:35

Commandos se vrací v plné síle. Trailer nového dílu ikonické série vás zalije krásnou nostalgií

Ukázka map ze hry Commandos: Origins

Zapomeňte na nepovedené remastery, protože navazující plnohodnotný díl vypadá moderně a přesto pravověrně.

Commandos: Origins v čerstvé ukázce nadchnou zřejmě každého fanouška původní takticko-strategické herní série, která začala v roce 1998. Soustředí se na pestrost map a prostředí roku 1940, kdy se bude novinka odehrávat. Půjde totiž o prequel, v němž se dozvíme, jak se celá jednotka vlastně na bojištích 2. světové války dala dohromady.

Čtěte také: Dva miliony stále leží na zemi. Domácí Counter-Strike špička vstupuje do českého šampionátu

Přestože se mapy přenesou z výtvarně vypiplaného izometrického pohledu do plnohodnotného 3D, neztratí nic z atmosféry a množství detailů. Možnost hrát si více s přiblížením a perspektivou navíc umožní vyprávět dynamicky přímo v prostředí. Více než desítka misí se má odehrávat v mnoha evropských lokacích či v poušti severní Afriky. Nechybí ani ponorková základna v ledové Skandinávii.

Těšit se můžeme na celou základní šestici specialistů: zeleného bareta, odstřelovače, mariňáka, ženistu, špiona i řidiče. Vývojáři z Claymore Game Studios slibují vylepšené ovládání, moderní rozhraní, kooperativní multiplayer pro dva hráče, ale i možnost lokálního split-screenu. Všechny mise jsou inspirovány skutečnými událostmi, místy či bitvami. Hráče čekají sabotáže, záchrana důležitých osob, infiltrace a kromě plížení dojde i na ovládání různých bojových strojů.

Hra má vyjít ještě letos na PC, PlayStation 5 i Xbox Series X/S a bude k dispozici také v rámci Game Passu. Těšíte se?

Zdroj: Eurogamer, DSOGaming

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný