12. července 2023 07:29

Nový Wonka se představuje prvním trailerem. Ukazuje magické začátky čokoládového génia

Český trailer filmu Wonka

Prequel k dětskému příběhu z pera Roalda Dahla má první trailer. Timotheé Chalamet v něm inovuje a rozbíjí staré pořádky.

Karlík a továrna na čokoládu patří k nejúspěšnějším dětským knihám, kterou čeká už třetí filmové zpracování s názvem Wonka. Trailer přitom dává jasně najevo svou příslušnost k prvnímu filmu, Pan Wonka a jeho čokoládovna z roku 1971, a to nejen stran kostýmů a celkového vzhledu Umpa-lumpů, ale i stylem herectví Timothée Chalameta, představitele excentrického výrobce čokolády. Mladší Willy Wonka se příliš nepodobá těkavému podivínovi Johnnyho Deppa z Burtonovy verze a blíží se spíše sebejistému filutovi Geneho Wildera.

Upoutávka nastiňuje příběh o útrapách podnikání, když staví mladého excentrika proti mocnému čokoládovému kartelu řízenému starší generací. A bude to právě Wonka, který naruší pořádky, třeba anti-gravitačními pamlsky. Závěr pak potěší pohledem na Hugh Granta coby tančícího Umpa-Lumpu.

Režisér Paul King (Paddington 1 a 2, seriál Mighty Boosh) do dalších rolí obsadil herce jako Olivia Colman, Rowan Atkinson, Keegan-Michael Key, Sally Hawkins nebo Rakhee Thakrar. Wonka rozjede své čokoládové impérium v českých kinech od 14. prosince 2023.

Zdroj: The Playlist

Filip Šula

Redaktor FTV Prima, Prima ZOOM

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný