28. října 2024 06:00
Martin Kolář

Venom 3 se tváří jako hit, nejdůležitější číslo však zklamalo

Třetí díl Venoma vtrhnul do kin a… je dobré se zamyslet nad tím, jak se mu vlastně daří.

První Venom byl v roce 2018 nečekaným úspěchem. Mohutné tržby 856 milionů dolarů znamenaly okamžitou dvojku, která vydělala pořád slušných 506 milionů, a teď tu konečně máme trojku, která za první víkend přepočítává 175 milionů. Ano, vypadá to jako vysoké číslo, a vzhledem k nižšímu rozpočtu („jen“ 120 milionů) se film nakonec určitě zaplatí. Při bližším zkoumání ale nelze přehlédnout, že výrazně klesl nejdůležitější ukazatel – tržby za první víkend čistě v USA.

Čtěte také: Matrix, Počátek a další tipy na skvělé sci-fi snímky

Zatímco první Venom tam „otevřel“ za 80 milionů a dvojka dokonce za 90, třetí díl podstřelil i odhadovaných 65 milionů a skončil na 51. Tenhle strmý pád není dobrou zprávou pro celkové tržby, které možná nevyšplhají ani ke 400 milionům. Nový Venom tak zřejmě bude nejméně výdělečným dílem trilogie, což pro fanoušky, kteří touží po dalších filmech (anebo rovnou po setkání se Spider-Manem), není úplně dobrá zpráva.

Mimo Ameriku se Venomovi nicméně pořád daří (třeba v Číně už nastřádal skvělých 46 milionů), takže studio Sony určitě nemusí plakat. O špatnou investici nešlo, jen holt nedorazil další velký hit, který by mohl sponzorovat nové spin-offy z ranku Morbia a Madame Web. Lovec Kraven, jenž bude mít premiéru letos v prosinci, tak celý experiment s filmy o spider-manovských záporácích možná ukončí. A upřímně… moc rozhořčených dopisů kvůli tomu v Sony nedostanou.

Zdroj: Deadline, Variety

Video: Trailer třetího Venoma

Martin Kolář

Externí redaktor Prima COOL a Prima ZOOM

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Zábavný / Publicistický