26. srpna 2024 12:15

Drsný a dojemný trailer láká na boxerský film, jaké se už dneska netočí

Trailer boxerského filmu Day of the Fight.

Milovníci civilně laděných sportovních dramat by měli rozhodně zbystřit.

Michael Pitt si zopakoval spolupráci hned se dvěma kolegy z populárního gangsterského seriálu Impérium - Mafie v Atlantic City v novém nezávislém boxerském dramatu Day of the Fight. Jeho strýcem se ve filmu stal Steve Buscemi a vše jako svůj režisérský debut řídil i napsal Jack Huston, který v seriálu ztvárnil Richarda Harrowa, válečného veterána s poškozenou tváří.

Černobílý snímek sleduje příběh někdejšího slavného irského boxera Mikea Flannigana (Pitt), který se v den svého prvního zápasu po propuštění z vězení vydává na cestu za vykoupením svých hříchů. Stylem i blízkým portrétováním komplikovaného hrdiny nejvíce připomíná Scorseseho mistrovský kousek Zuřící býk, ale třeba i prvního Rockyho nebo ještě daleko starší Body and Soul (1947). Film je poctou stejnojmennému krátkometrážnímu dokumentárnímu pohledu do dne boxera, kterým v roce 1951 začínal svou kariéru legendární režisér Stanley Kubrick.

Důležitými osobami se pro Mikea stanou zmíněný strýc (Buscemi), ale i kamarád z dětství, který se stal knězem (John Magaro), trenér (Ron Perlman), bývalá žena (Nicolette Robinson) i demencí trpící otec (Joe Pesci). Vše vytvoří emocionální příběh, který už u festivalového publika i kritiků nasbíral dost pozitivní ohlasy, což odráží 83 % kladných recenzí podle Rotten Tomatoes.

„Pocta filmům, jaké dnes už moc nevznikají,“ chválí The Playlist stejně jako Austin Chronicle, který konstatuje, že Jack Huston jako režisér prokázal nečekanou vyzrálost a schopnost pomocí dobrého vedení herců vyjádřit zkratkou hlubší emoce, přestože jeho scénář by zasloužil více odvahy vystoupit ze stínu vzorů.

Day of the Fight odstartuje v amerických sálech 15. listopadu 2024. Česká kina bohužel vynechá.

Zdroj: Collider, FirstShowing.net

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický