25. září 2024 11:45

James Cameron začal bránit Terminátora 6. Zároveň vysvětlil, proč v kinech tak bolestivě selhal

K prozatím poslednímu celovečernímu Terminátorovi se vrátil slavný tvůrce celé ságy.

Terminátor: Temný osud byl v roce 2019 slušně přijat kritiky i skalními fanoušky, jenže v kinech přesto pohořel a utržil celosvětově pouze 261 milionů dolarů, což nepokrylo ani náklady. Neúspěch na dlouhou dobu poslal celou sérii k ledu, pokud nebudeme počítat třeba nedávný anime seriál Terminator Zero.

Tvůrce celé série James Cameron se k ní v rámci čtyřicátého výročí premiéry prvního dílu vrátil. A nezapomněl zdůraznit, že ten šestý považuje za nářezový, speciálně zabijáckého kyborga Rev-9, který v sobě kombinoval prvky z fanoušky milovaných modelů T-800 a T-1000, a skvělým způsobem ho ztvárnil Gabriel Luna. „Myslím, že Rev-9 byl sakra cool. Podle mě to bylo srovnatelně dobré s tím, co jsme v sérii přinesli my,“ řekl režisér prvních dvou dílů magazínu Empire.

Problémem filmu bylo podle Camerona, že si moc ujel na vlastní mytologii a příliš tlačil starou ústřední dvojici v podání Arnolda Schwarzeneggera a Lindy Hamilton, kterou už však dávno důkladně vytěžil druhý díl, což si měl on jako spoluproducent i režisér filmu Tim Miller včas uvědomit. „Dosáhli jsme svého cíle. Natočili jsme regulérní pokračování filmu pro lidi, kteří v době jeho uvedení do kin skutečně chodili, ale dnes už jsou buď mrtví, v důchodu, zmrzačení nebo trpí demencí. Nebyl to žádný úspěch. Ve filmu nebylo nic pro nové diváky,“ shrnul sarkasticky.

KVÍZ: Jak dobře znáte Terminátora? Otestujte se!

Přestože uznává, že se v případě Temného osudu přepočítali, považuje ho za jednoho z nejlepších Terminátorů. „Pořád si myslím, že moje filmy jsou nejlepší, ale tenhle bych dal na solidní třetí místo,“ uzavřel.

Zdroj: Empire, SFF Gazette

Video: Trailer šestého Terminátora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický