1. srpna 2024 12:10

Šílenství vesmíru se otevírá naplno. Nová sci-fi s hvězdou Matrixu má skvělý trailer

Trailer sci-fi filmu Slingshot.

Náročná kosmická mise se stane noční můrou, kdy realita začne cenit ostré drápy.

Nový psychologický sci-fi thriller Slingshot vypráví o trojici astronautů na náročné mnohaleté misi směřující k Saturnovu měsíci Titanu. V jejím průběhu je čeká náročný manévr, kdy se těsným průletem kolem Jupiteru chtějí zrychlit a využít takzvaný gravitační prak (v angličtině nazývaný slingshot, odtud název filmu). Jenže manévr neprobíhá podle plánu a na palubě se začnou dít hodně znepokojivé věci.

Čtěte také: Matrix, Počátek a další tipy na skvělé sci-fi snímky

Režisér Mikael Håfström (Plán útěku, Pokoj 1408, Bloodline) do hlavní role astronauta Johna obsadil oscarového Caseyho Afflecka (Místo u moře, Zabití Jesseho Jamese, Interstellar), jemuž se bude do jeho rozložené mysli snažit dostat kapitán Frank v podání Laurence Fishburneho (Matrix, John Wick). Třetím do party pak bude Nash v podání Tomera Caponeho (Fauda, Banda), kterého doplní ve výrazné roli Zoe ještě Emily Beecham (1899, Into the Badlands).

Režisér slibuje mnohovrstevnatý zážitek, který bude diváky neustále držet v napětí a nejistotě. Jedná se o jeho vysněný projekt, na němž Håfström pracoval mnoho let a oznámil ho už v roce 2021. Dosud střídal hollywoodské produkce s těmi ve svém rodném Švédsku. Jeho průlomem bylo oceňované drama z internátní školy Zlo mezi námi (2003), v Americe pak začínal thrillerem Hra s nevěrou (2005), v němž si zahráli Clive Owen, Jennifer Aniston a Vincent Cassel.

Slingshot dorazí do amerických kin už 23. srpna 2024. Čeští diváci si budou muset počkat na pozdější online premiéru.

Zdroj: Collider, IndieWire

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický