13. listopadu 2023 10:36

Zack Snyder předvádí své Star Wars v novém krásou i akcí nabitém traileru

Trailer sci-fi filmu Rebel Moon: První část – Zrozená z ohně

Po superhrdinských blockbusterech a zombie thrillerech se Zack Snyder pustil do vesmírné opery. První trailer naznačuje, že ze svých ambicí ani trochu neslevil.

Zacku Snyderovi nikdy nebylo nic dost velké a na traileru k první části jeho vlastní vesmírné ságy Rebel Moon je to znát. Velkolepost se tvůrci snažili dostat i do záběrů lidí pracujících na poli, natož do působivých scén vesmírných bitev.

Hlavní postavou dvoudílné série, původně napsané jako návrh nového příběhu ze světa Star Wars, je Kora (Sofia Boutella), bývalá členka armády galaktického impéria Mother World, která se snaží žít v poklidu na zemědělském měsíci Veidt. Ozbrojená plavidla impéria ale přijdou i sem a místní farmáři mají vyhlídku na brzké vyplenění a tvrdý život. Kora se tedy vydá do různých koutů známého vesmíru sehnat bojovníky, jež by jí pomohli milovaný svět ochránit.

Sedm vesmírných samurajů

Synopse připomíná Sedm samurajů, i když některými detaily spíše Život brouka. Pokud máte rádi Zacka Snydera, trailer si užijete. Po vizuální stránce ukázka připomíná jeho poslední komiksovky. První část buduje atmosféru a soustředí se na políčka, prosté rolníky a sadisticky se šklebící vojáky, zkrátka nastiňuje příběh. Ta akčnější část, v níž vidíme šermířky s energetickými meči, humanoidní pavoučice nebo meditující roboty, upomíná na další Snyderův trademark, a to na četné zpomalovačky, jimiž dává důraz na klíčové či vizuálně efektní momenty. Když Kora vypráví o své minulosti, musíme samozřejmě flashback vidět zpomaleně.

Snímek bude rozdělen na dvě části, přičemž každá dostane i vlastní rozšířený sestřih. Jak moc se budeme chtít do Snyderova vesmírného světa nořit hlouběji, se ukáže 22. prosince, kdy má premiéru první část s podtitulem Zrozená z ohně. Kromě Sofie Boutelly se ve filmu objeví také Ed Skrein, Charlie Hunnam, Djimon Hounsou nebo Ray Fisher. Prastarého droida jménem Jimmy namluvil Sir Anthony Hopkins.

Zdroje: Screen Rant, Polygon

Filip Šula

Redaktor FTV Prima, Prima ZOOM

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný