28. června 2023 06:00

Nový Superman oficiálně potvrzen! Rovnou se našla i Lois Lane

Po finálních screen testech je rozhodnuto. Známe představitele Supermana i herečku, která ztvární Lois Lane.

James Gunn našel nového Supermana. Ikonickou roli vybojoval nejobletovanější kandidát David Corenswet, jemuž bude ve filmu dělat společnost Rachel Brosnahan (aka seriálová Mrs. Maisel) jako Lois Lane. Restart propojeného vesmíru od DC má tedy první dva stavební kameny, jež na velkém plátně uvidíme v červenci 2025 ve filmu Superman: Legacy.

Přesně tak, výsledek Gunnovy nové fušky dorazí až za dva roky. Do té doby nás čeká ještě Blue Beetle, dvojka Aquamana a především dvojka Jokera, která však do nového univerza nazvaného DCU nepatří (stejně jako Batman od Matta Reevese).

Gunn k Superman: Legacy napsal scénář a nakonec se rozhodl film i režírovat. Osobně tak zahájí novou éru celovečeráků od DC, která snad bude povedenější a úspěšnější než desetileté snažení o navázání na Muže z oceli. Jak asi dobře víte, naposledy se o něj pokusil Flash, jenž si během sprintu v kinech vylámal zuby tak bolestivě, že studio Warner Bros. počítá se ztrátou 200 milionů dolarů.

DC na tom tedy aktuálně není moc dobře. Za dva roky ale snad bude výrazně lépe, jelikož Gunn šéfuje celému novému studiu, jež nabídne sérii úzce propojených filmů ve stylu MCU. Nebo se o to alespoň odhodlaně pokusí...

Zdroj: Hollywood Reporter

Karel Ryška

šéfeditor FTV Prima, COOL & ZOOM

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný