13. prosince 2023 17:00

V Americe zuří další občanská válka. Trailer nového filmu ukazuje mrazivou budoucnost

První trailer filmu Civil War

Americké impérium se hroutí samo do sebe... tak vypadá situace v traileru nového filmu od oceňovaného režiséra.

Rozdělenou společnost v té nejničivější podobě vykreslí režisér Alex Garland (Ex Machina, Annihilation, Devs) v chystaném akčním dramatu Civil War. Amerika se v něm ocitne v nové občanské válce, kterou budeme sledovat prostřednictvím trojice novinářů v podání Kirsten Dunst (Spider-Man, Wimbledon), Wagnera Moury (Narcos, Elitní jednotka) a Cailee Spaeny (Alien: Romulus, Priscilla).

Trailer ukazuje začátek ozbrojeného konfliktu, v němž fašistický americký prezident (NIck Offerman) zahájí regulerní válku prosti takzvaným Silám západu, které představují státy Texas a Kalifornie v čele koalice usilující o odtržení od Washingtonu.

Ve roli výhružně vypadajícího vojáka se v traileru objeví i Jesse Plemons (Perníkový táta, Zabijáci rozkvetlého měsíce), z herecké sestavy jistě stojí za pozornost taky Stephen McKinley Henderson (Duna, Devs) nebo Sonoya Mizuno (Rod draka). Garland snímek točí podle vlastního scénáře pro společnost A24 a jistě v něm uplatní i své zkušenosti z psaní filmů jako 28 dní poté, Sunshine nebo znepokojivého seriálu Devs.

Do amerických kin Civil War zamíří v roce vyhrocených prezidentských voleb, konkrétně 26. dubna 2024. Zda se filmu dočkáme i v českých kinech zatím není zřejmé. Každopádně A24 mají distribuční smlouvu se streamovací službou HBO Max, kde se film později s jistotou objeví.

Zdroj: Empire, Entertainment Weekly

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný