13. prosince 2023 11:20

Nejepičtější válečná sci-fi dekády? Nový trailer Duny 2 nemá konkurenci

Český třetí trailer filmu Duna: Část druhá

Pokračování sci-fi hitu Duna se daří být s každým dalším trailerem ještě působivější a velkolepější.

Duna: Část druhá sice protáhla čekání fanoušků až na příští rok, když do českých kin dorazí 29. února 2024, alespoň však může diváky šponovat pomocí dalších trailerů, což se jí tím třetím daří opravdu dokonale.

Spojení obrazotvornosti režiséra Denis Villeneuvea (Blade Runner 2049, Příchozí, Sicario), dynamické hudby Hanse Zimmera a ještě většího rámování záběrů pořízených pomocí 70mm IMAX kamer okouzlují v každém záběru a slibují možná vůbec největší bitvy, jaké jsme kdy na plátně kin viděli. Povedou se o planetu Arrakis, která je klíčová pro fungování celého vesmíru známého z románů Franka Herberta.

Trailer se zpočátku soustředí na ústřední pár Paul (Timothée Chalamet) a Chani (Zendaya), ale pak kromě starých známých ukáže i nové postavy, kterými jsou převážně padouši – Pádišáh imperátor Shaddam IV. (Christopher Walken), Feyd-Rautha Harkonnen (Austin Butler), princezna Irulán (Florence Pugh) a Lady Margot (Léa Seydoux).

Samotný režisér přiznal, že nebyl úplně spokojený s tempem vyprávění jedničky a že dvojka je oproti ní jízdou od začátku až do konce. Máme se tedy opravdu na co těšit.

Zdroj: Gizmodo, The Playlist

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný