7. září 2024 09:40

Slavná zrůda nikdy nebyla hladovější. Trailer remaku hororové klasiky řeže do masa

Trailer hororu Wolf Man neboli Vlkodlak.

Jeden z nejočekávanějších hororů současnosti prvním trailerem rozhodně nezklamal.

Režisér a scenárista Leigh Whannell patří mezi nejzajímavější jména děsivého žánru, když natočil skvěle vygradovaný horor Neviditelný (2020), akční sci-fi thriller Upgrade (2018) a psal i ty nejlepší díly sérií Saw a Insidious. Není tedy divu, že na jeho radikálně zmodernizovaný remake klasického hororu Vlkodlak (1941) s názvem Wolf Man čekají napjatě fanoušci po celém světě.

Hlavní role se měl původně chopit hvězdný Ryan Gosling, ale nakonec zůstal jen v pozici výkonného producenta po boku Jasona Bluma zastupujícího slavnou produkční společnost Blumhouse Productions (Insidious, Sinister, Uteč). Goslingovu hereckou úlohu převzal Christopher Abbott (Chudáčci, První člověk).

Chopí se role Blakea, který zdědí dům v odlehlé divočině Oregonu a rozhodne se tam dát dohromady rozbitý vztah se svou ženou Charlotte (Julia Garner známá ze seriálu Ozark) a dcerou Ginger (Matilda Firth). Jenže všechno změní násilný střet s vlkodlakem, po němž Blake začíná procházet děsivou transformací.

Na rozdíl třeba od nedávné usedlé retro dobovky Vlkodlak (2010) s Beniciem Del Torem, bude chystaný horor současný, pekelně intenzivní a značně nesmlouvavý, což trailer prořezávající název filmu skrze obrazy stupňujícího se násilí jasně naznačuje.

Přestože Vlkodlak patří jako postava po boku Frankensteina, Draculy, Mumie a Neviditelného muže do takzvaného Dark Universe klasických monster společnosti Universal, půjde o samostatně stojící snímek bez snahy vytvářet propojené univerzum. Zároveň se chystá dvojka Neviditelného, opět s účastí Elisabeth Moss.

Wolf Man se chystá do českých kin 16. ledna 2025.

Zdroj: CBR, Bloody Disgusting

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický