20. června 2023 14:35

Nejlepší akční film roku? První reakce na Mission: Impossible 7 přináší fantastické zprávy

Zdálo se to nemožné, ale v nové misi Tom Cruise opět překonává sám sebe.

Sedmý díl Mission: Impossible si odbyl slavnostní premiéru v Římě, kde se točila i jeho podstatná část. Venku jsou tak první nadšené ohlasy diváků, které potvrzují, že trailery nelhaly, a od 13. července se tak můžeme v českých kinech těšit na nejlepší blockbusterový zážitek letošního léta.

Vyzdvihován není jen samotný Cruise, který většinu kaskadérských kousků opět zvládl sám, ale i jeho dlouholetý režisérský parťák Christopher McQuarrie, jelikož se mu povedlo posunout drama, napětí i akci opět na ještě vyšší úroveň. Mimořádnou chválu si vysloužily taky dvě nové herečky – Hayley Atwell (Peggy Carter z marvelovek) v roli tajemné Grace a taky Pom Klementieff (Mantis ze Strážců Galaxie) ztvárňující zákeřnou Paris.

„Film roku... Strhující akce, ohromné napětí a nervy drásající finále, které vás do konce udrží v napětí! Tom Cruise je lepší než kdy dřív a Hayley Atwell je neuvěřitelná,“ napsal Rohan Patel a zdůraznil, že film obsahuje ohromné množství úžasných momentů, z nichž zmínil skvělé bitky ve Vídni nebo úžasnou honičku. Ocenil, že film dokáže svými zvraty překvapovat a že nekončí cliffhangerem, ale funguje sám o sobě, přestože jde o první část dvoudílného celku.

Perri Nemiroff oceňuje produkční kvality a vtahující způsob nasnímání, kterým se film odlišuje od rychlokvašek spoléhajících převážně na digitální kouzla. „Hlavní hvězdou se pro mě stala Hayley Atwell. Umí všechno – akci, komedii, hrdinství i emoce. Předvádí neuvěřitelně poutavý výkon a vytváří postavu, kterou je radost sledovat. Její scéna s Tomem a Fiatem 500 mě rozesmála k slzám. Při vlakové scéně jsem zase sbírala čelist z podlahy,“ popsala.

„Dvě a půl hodiny s tímhle filmem utekly tak rychle, jak už si dlouho nepamatuju... Film, který chce tak velké plátno, jak je jenom možné. Nelze než doporučit,“ vyzdvihuje Steven Weintraub. Podobně to vidí i Erik Davis: „Každá akční scéna je dlouhá a šíleně intenzivní. Příběh je doširoka rozkročený, ale líbilo se mi, jak je zároveň uzavřený, a přesto nechává diváka natěšeného, co bude následovat.“

Zdroj: Comic Book Movie

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný