16. ledna 2024 06:05

Film, který naštve spoustu lidí. Po Bohemian Rhapsody dorazí ikonický král popu, už známe datum premiéry

Král popu Michael Jackson se dočká velkého filmového portrétu, který však hned od počátku vzbuzuje otázky i pochybnosti.

Životopisný film s jednoduchým názvem Michael už má oficiální datum premiéry, kterým bude 17. duben 2025. Krále popu se v něm ujme sedmadvacetiletý Jaafar Jackson, což je Jacksonův synovec a potomek jeho bratra Jermainea. Režírovat bude zkušený Antoine Fuqua (Equalizer, Odstřelovač, Training Day).

„Film přinese divákům strhující a upřímný portrét geniálního, ale komplikovaného muže, který se stal králem popu. Představí jeho triumfy a tragédie v epickém filmovém měřítku – od jeho lidské stránky a osobních strastí až po jeho nepopiratelnou tvůrčí genialitu, kterou dokládají jeho nejikoničtější vystoupení,“ uvádí oficiální synopse. Scénář dokončuje John Logan (Gladiátor, Skyfall, Poslední samuraj) a hlavním producentem bude Graham King, který stál ze obřím úspěchem jiné hudební biografie, Bohemian Rhapsody.

Právě s Bohemian Rhapsody bude mít chystaný snímek jistě mnoho společného. Stejně jako v případě barvotiskové pohádky o kapele Queen a jejím frontmanovi Freddiem Mercurym bude i Michael dozajista klást na první místo hudbu i pozitivní emoce a vynechávat vše, co by mohlo uhlazený mýtus o velikánovi čnícím vysoko nad své démony narušovat.

Tak jako podobu i vyznění Bohemian Rhapsody pečlivě kontroloval aktuální lodivod Queen, kytarista Brian May, v případě Michaela jsou spoluproducenty John Branca a John McClain, správci Jacksonovy pozůstalosti, kteří se jistě postarají o to, aby její hodnota nebyla znehodnocena. Ba naopak.

Těžko se dočkáme pokusu o komplexní portrét člověka, jehož v závěru života doháněla minulost v podobě četných soudů týkajících se sexuálního zneužívání nezletilých či jeho závislost na lécích, která se s ním rovněž táhla desítky let. Jackson zemřel právě na předávkování kombinací léků v roce 2009 během příprav na svůj velký koncertní comeback, jak zachytil dokument This Is It. Bylo mu padesát let.

Zdroj: Deadline, Variety

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný