8. listopadu 2023 16:42

První ohlasy na Marvels rozptylují obavy. Přesto nejsou bez výhrad

Marvels viděli první diváci. Máme se bát, nebo můžeme čekat relativně dobrou oddychovku?

Nová marvelovka to zatím nemá jednoduché. Spojuje do jednoho filmu tři hrdinky, z nichž jedna se netěší nijak velké oblibě a dvě jsou známé především ze seriálů. Zatímco první trailer sliboval oddechovou sci-fi komedii, v níž si Carol Danvers (Brie Larson), Monica Rambeau (Teyonah Parris) a Kamala Khan (Iman Vellani) prohazují superschopnosti a teleportují se na nečekaná místa, poslední upoutávky až absurdním způsobem sázely na osudovost, propojení s Avengers: Endgame a zdání velkého příběhu, v němž jde o hodně. Navíc dost zvláštně upozaďovaly Kamalu alias Ms. Marvel a do popředí stavěly velké proslovy pronášejícího Nicka Furyho (Samuel L. Jackson) a zápasící Captain Marvel. Skoro jako by se v Marvelu báli, že to bude průšvih.

Casting je klíčový

Film Marvels si odbyl premiéru v Las Vegas i novinářské projekce v New Yorku a Los Angeles. První diváci sdíleli své dojmy na sociální sítě, přičemž jasně převažuje nadšení. Podle všeho se nejedná o nijak zvláště zapamatovatelnou marvelovku, přesto se zřejmě můžeme těšit na zábavnou jízdu a dobrou energii mezi postavami.

Podle serveru The Hollywood Handle je „chemie celého obsazení jako z jiného světa. Kamala Khan a její rodina jsou rozhodně jednou z nejlepších věcí filmu“. O to více zamrzí, že poslední trailery Kamalu více méně ignorují, protože i podle uživatele Rayyana je její role jedním z vrcholů snímku. Podotýká, že „Iman Vellani ovládne každou svou scénu“. Marvels evidentně stojí právě na skvěle sehraných herečkách. Například Brandon Davis chválí právě jejich výkon, když píše, že „Carol, Kamala a Monica jsou vážně skvělé, hlavně společně v kreativních akčních scénách! Prvních 25 minut fakt válelo, vzrušující MCU věc až do konce“.

Nic víc než hloupá zábava

Jakkoli byli diváci potěšeni, nepovažují novou marvelovku za nějaký zásadní obrat stagnujícího univerza. Steven Wintraub považuje Marvels za nářez, jenže jen v úzce vymezených mantinelech. „Je to sranda, zábava a obsazení je super. Je to jeden z nejlepších filmů od Marvelu? Ne... Rozhodně však stojí za návštěvu kina“. I Joseph Deckelmeier poznamenává, že „film je hloupě zábavný! Kamala, Monica a Carol spolu fungují. Teleportování, zpěv a tanec, všechno ztvárněné lépe, než jsem čekal“. Třeba po trikové stránce je prý snímek ode zdi ke zdi – některé scény ohromí, na jiné jakoby nebylo dost času nebo peněz.

Čtěte také: Dealeři drog nevěřili svým očím. Policisté vyrazili na zátah jako superhrdinové

Co tedy od Marvels čekat? Nic osudového, prostě jen ddechovku, kterou nám sliboval už první trailer, a nečekaně zábavnou komedii, kde hraje hlavní roli chemie mezi postavami.

Zda ohlasy nelhaly, se přesvědčíme už od 9. listopadu, kdy film vstupuje do českých kin. Kromě zmíněných tří hereček ve filmu uvidíme Zawe Ashton, Lashanu Lynch nebo Randalla Parka.

Zdroje: Hollywood ReporterVariety

Filip Šula

Redaktor FTV Prima, Prima ZOOM

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný