8. července 2024 13:05
Martin Kolář

Za selhání příšerného komiksového filmu prý může internetová kultura

Herečka Emma Roberts se podělila o svůj názor na dnešní fungování internetu.

Letos v únoru šla do kin Madam Web a spousta lidí by vám řekla, že jde o nejhorší komiksovku posledních let. Spider-manovský spin-off zastínil dokonce i Marvels a třeba na ČSFD drží s hodnocením 33 % pozici 871. nejhoršího filmu všech dob. Podle Emmy Roberts, která si zahrála Spider-Manovu matku Mary Parker, ale za selhání Madam Web nemůžou její (ne)kvality, nýbrž zlí lidé z internetu.

Čtěte také: Odmítal dělat ústupky, zažil vrcholy i pády. Ve Varech pokřtili knihu o režisérovi Kmotra

„Kdyby neexistovala internetová kultura, která si ze všeho dělá jen legraci, myslím, že by Madam Web byla přijata jinak. Trápí mě to i u spousty jiných věcí, včetně těch, ve kterých jsem hrála – lidé si teď ze všeho jen utahují,“ vysvětlila Emma Roberts v rozhovoru pro magazín Variety.

Má pravdu? Inu, lidé si na internetu utahují ze spousty věcí, ale jen málokterá si nabíhala na vidle tak nadšeně jako Madam Web. Trailerová věta „Byl v Amazonii s mou matkou, když zkoumala pavouky těsně předtím, než zemřela“ je pro svůj vysoký faktor mimóznosti v podstatě legendární, a to je jen špička ledovce.

Madam Web potrápila teoretickou cílovku spoustou dalších věcí, u kterých se jen kroutilo hlavou, a nikoho nepřekvapilo, že tak tak vydělala 100 milionů dolarů. Při stejně vysokém rozpočtu to znamená zhruba padesátimilionovou ztrátu (polovinu peněz si nechávají samotná kina) a velmi jasné ponaučení, že komiksoví fanoušci automaticky nepůjdou na cokoliv, co se velmi vzdáleně propojí se Spider-Manem.

Zdroj: Variety, Forbes

Video: Trailer filmu Madam Web

Martin Kolář

Externí redaktor Prima COOL a Prima ZOOM

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický