17. února 2024 06:00

Po Titanicu přišel horor. Kate Winslet prozradila, jak byla po premiéře šikanována

Populární herečka vysvětlila, jak byl pro ní Titanic požehnáním a zároveň prokletím.

Kate Winslet na sebe výrazně upozornila hned první velkou rolí ve filmu Nebeská stvoření (1994) od Petera Jacksona. Za následující Rozum a cit (1995) dokonce dostala první oscarovou nominaci. Přesto ve dvaadvaceti letech vůbec nemohla být připravená na šílenství, které spustil fenomenální úspěch filmu Titanic, jak popsala v aktuálním profilu magazínu Net-a-Porter.

„Mladé ženy jsou dnes sebevědomější, umí se ozvat. V době po Titanicu jsem měla pocit, že musím vypadat, jak se ode mě očekává, i se tak chovat. Média měla zásadní moc, což činilo můj život dost nepříjemným. Novináři mi předhazovali: Po Titanicu jste mohla točit cokoli, a přesto jste si vybrala menší věci... a já na to: To si sakra pište, že jo! Protože, hádejte co, být slavná bylo příšerné. Na jednu stranu tady byl vděk, protože jsem si hned po dvacítce mohla pořídit byt, jenže nechtěla jsem, abych byla sledována třeba jen když jsem šla krmit kachny,“ vysvětlila, proč se začala vyhýbat vysokorozpočtovým produkcím, což jí do jisté míry zůstalo.

Nepříjemnou dohrou Titanicu bylo také neustálé omílání jejího fyzického vzhledu. Často se například řešilo, zda by na plovoucích dveřích nebylo dost místa také pro mrznoucího Jacka v podání Leonarda DiCapria, kdyby byla její Rose útlejší. A dotazy padaly i v rozhovorech...

Čtěte také: James Cameron a hvězda Avengers nás vezmou pod vodu. První trailer ukazuje, co dostaneme před Avatarem 3

„Zřejmě jsem byla příliš tlustá. Bylo to fakt zlé, vždyť jsem ani nebyla tlustá. Zpětně bych těm novinářům řekla: Neopovažujte se takhle se mnou jednat. Jsem mladá žena, moje tělo se mění, ještě se s ním sžívám, jsem hluboce nejistá, mám strach, nedělejte mi to ještě těžší, než už to je... Svým způsobem to byla šikana,“ řekla dříve v podcastu Happy Sad Confused. „Když jsem byla mladší, můj agent mi volal, jen aby se ujistil, jak jsem na tom s váhou. Nekecám! Hřeje mě u srdce, že už se přístup v těchto věcech začal měnit,“ podotkla.

Zdroj: Net-a-Porter, Variety

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický