30. srpna 2024 17:00

První fotky z Jurského světa 4 ukazují Scarlett Johansson mezi dinosaury

Čtvrtý Jurský svět uvolnil první dvojici fotek, na kterých jsou v napínavých situacích Scarlett Johansson, Jonathan Bailey a Mahershala Ali.

Zápletka sedmého celovečerního filmu ze světa Jurského parku, nazvaného Jurassic World: Rebirth, je pro franšízu víceméně symptomatická: skupina nesourodých postav se ocitne na ostrově plném příšer. Tentokrát se ale hraje o osud celého světa, dinosauři totiž drží klíč k zázračnému léku potřebnému pro lidstvo.

Čtěte také: Ohromující objev z pravěku: Malí chlapci zřejmě narazili na „svatý grál“ dinosaurů, jásá vědec

Dvakrát na stejný ostrov

Snímek se odehrává pět let po posledním filmu Jurský svět: Nadvláda, kdy Země není pro dinosaury příliš pohostinná a kdysi velkolepí tvorové žijí v izolovaných tropických oblastech. Zora Bennett (Scarlett Johansson) a Duncan Kincaid (Mahershala Ali) vedou tým pověřený zvláštním úkolem – získat DNA od tří největších dinosaurů brázdících souš, moře i vzduch. Jejich cesty se však zkříží s rodinou, užívající si výlet na lodi. Tým i rodina jsou napadeni mořskými monstry a odříznuti na tropickém ostrově, kde na ně čeká odhalení děsivého tajemství.

Nezní to moc jako zápletka, která by pachuť po posledním filmu měla vylepšit. Scénář nicméně píše David Koepp, autor příběhu původního Jurského parku, Války světů, Spider-Mana či prvního Mission: Impossible. Režíruje Gareth Evans, tvůrce Zakázané zóny, Godzilly a Rogue One: Star Wars Story, což jsou dobré argumenty, proč mu dát po krásném, ale tupém loňském Stvořiteli ještě šanci.

V dalších rolích se objeví Jonathan Bailey jako paleontolog Henry Loomis, Rupert Friend coby vysoce postavený člen farmaceutické společnosti Martin Krebes a Manuel Garcia-Rulfo v roli Reubena Delgada, otce nešťastné rodiny. Dvě první fotografie najdete na začátku galerie.

V českých kinech se film, který by měl dostat oficiální český název Jurský svět: Znovuzrození, objeví 3. července 2025.

Zdroje: Geek TyrantVariety

Trailer předchozího filmu Jurský svět: Nadvláda.

Filip Šula

Redaktor FTV Prima, Prima ZOOM

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický