1. června 2023 17:30

Blíží se John Wick 5? Tady je všechno, co víme o budoucnosti slavné akční série

Co se bude dít ve světě elitního zabijáka Johna Wicka? Budoucí plány jsou opravdu velkolepé.

Konec čtvrtého dílu Johna Wicka mohl akční ságu s Keanu Reevesem definitivně uzavřít – a leckdo si možná myslí, že se tak i stalo. Ve skutečnosti ale vesmír elitních zábijáků ani zdaleka nekončí. Co všechno se v něm ještě bude dít?

The Continental – prequelová minisérie

Třídílný prequelový seriál The Continental: From the World of John Wick má venku trailer, jelikož dorazí už v září 2023. Odehrává se v New Yorku sedmdesátých let a sleduje mladého Winstona Scotta (Colin Woodell), kterého známe z filmů v podání Iana McShaneho, jak dost drsným způsobem udržuje v chodu hotel a útočiště pro zabijáky The Continental.

V seriálu uvidíme i mladší variantu Charona, kterého v původní sérii ztvárnil nedávno zesnulý Lance Reddick (zde v podání Ayomideho Adeguna). Hlavním hereckým tahákem však bude Mel Gibson v roli tajemné postavy jménem Cormac.

Ballerina – první filmový spin-off

Příběhově bude s událostmi seriálu úzce souviset Ballerina, v níž se hlavní role tanečnice, která jde po vrazích své rodiny (ty uvidíme ve zmíněném seriálu), ujme Ana de Armas (Na nože, Blade Runner 2049, The Gray Man). Film se odehrává mezi třetím a čtvrtým dílem Wicka a nebudou v něm chybět známé herecké tváře z hlavního příběhu – Keanu Reeves, Ian McShane, Lance Reddick. A nemají se před kamerou jen mihnout!

Kromě nich se můžeme těšit na Anjelicu Huston, Normana Reeduse nebo Gabriela Byrnea. Film, který se z velké části natáčel v Česku, režíruje Len Wiseman (Smrtonosná past 4.0, Underworld) a do kin půjde 7. června 2024.

John Wick 5

Viděli jsme sice vy-víte-co, ale to byl zřejmě jen zastírací manévr. Johna Wicka přece jen tak něco nepoloží! Tržby čtvrtého dílu prostě určily, že na odchod hlavního hrdiny ještě nenazrál čas, obzvlášť když je Keanu Reeves stále ochoten testovat limity svého už takřka šedesátiletého těla. Joe Drake, šéf studia Lionsgate, tak samozřejmě potvrdil, že se pracuje na pětce, kterou bude opět režírovat Chad Stahelski.

Áčková videoherní adaptace

Drake navíc prozradil, že se pracuje na AAA herní adaptaci Johna Wicka v podobě střílečky z pohledu vlastních očí. Momentálně se posuzují různé návrhy od vývojářů a brzy bychom se měli dočkat oficiálního oznámení a bližších informací.

A to není zdaleka všechno...

Kromě Continentalu, Balleriny a Johna Wicka 5 se pak chystají další tři spin-offy a seriál. „Budujeme svět, a až přijde pátý film, bude organicky vyrůstat z dalších příběhů, které začínáme vyprávět. Můžete se spolehnout na pravidelný příděl Johna Wicka,“ zdůraznil Drake.

Zdroj: Collider

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný