11. prosince 2023 20:30

Indiana Jones, Percy Jackson nebo Hercule Poirot: Vánoční nadílka Disney+ je plná novinek

Sváteční čas nemusí patřit jen stokrát viděným klasikám nebo pohádkám. Na co letos sází Disney+?

S blížícími se svátky, kdy teploty klesají a světla vánoční výzdoby rozsvěcují města, nacházíme často radost, teplo a pohodu společně u televizní obrazovky, abychom unikli do světa magie i neředených emocí.

Není nutné sázet pouze na prověřené a okoukané filmy a seriály. Tady máte čtyři čerstvé tipy pro každého. Je libo vztahový feel-good, trochu děsivého detektivního tajemna, velkolepé dobrodružství nebo snad seriálovou cestu mezi antická božstva?

Královna kvízů

Příjemná komediální oddechovka o dvou sestrách, které se vydají napříč Amerikou, aby splatily matčiny dluhy z hazardních her. Jakým způsobem? Přece výhrou v soutěžním pořadu! Skvělá a pořádně ostrá Awkwafina (Shang-Chi, Jumanji: Další level, Šíleně bohatí Asiati) perlí v roli Anny, zdatně jí sekundují Sandra Oh, Will Ferrell nebo Jason Schwartzman.

Sledujte na Disney+

Přízraky v Benátkách

Třetí a podle kritických ohlasů nejlepší dobrodružství slavného detektiva Hercula Poirota v hereckém podání i režisérském vedení Kennetha Branagha. Pokud jste viděli Vraždu v Orient expresu (2017) nebo Smrt na Nilu (2022), pak se připravte na poctivější filmařinu s menším použitím CGI a hlavně plejádu skvělých hereckých výkonů od pečlivě vybraných jmen, jakými jsou tentokrát Jamie Dornan, Tina Fey, Michelle Yeoh, Kyle Allen nebo Riccardo Scamarcio. A taky na pořádnou porci napětí, strachu i temné reflexe hlavního hrdiny!

Sledujte na Disney+

Indiana Jones a nástroj osudu

Velkolepé loučení Harrisona Forda, v němž slavný archeolog hledá důmyslný mechanismus z Antikythéry, si konečně můžete dopřát i v pohodlí doma. Natočil ho šikovný a Spielbergem osobně vybraný James Mangold (Logan: Wolverine, Le Mans 66), jenž po bok Forda obsadil uštěpačně hláškující Phoebe Waller-Bridge, Madse Mikkelsena, Tobyho Jonese nebo Antonia Banderase. Indy má i v osmdesáti energie na rozdávání, tak si jeho velkou rozlučku nenechte ujít!

Sledujte od 15. prosince na Disney+

Percy Jackson a Olympané

Po dvou filmech dochází i na seriálovou adaptaci Percyho Jacksona, kterou hlídá přímo tvůrce mimořádně populárních knížek Rick Riordan – a tak prý bude mnohem věrnější předloze. Trailery dělaly dosud fanouškům jenom radost, takže očekávání spojená s úvodní osmidílnou sezónou (kopírující první knihu) jsou našponována na maximum. Hlavního hrdinu ztvární herecký megatalent Walker Scobell, jehož doplní Leah Sava Jeffries (Annabeth) a Aryan Simhadri (Grover). Z dospělých rolí nutno připomenout nedávno zesnulého Lance Reddicka (série John Wick) v roli vládce bohů Dia.

Sledujte od 20. prosince na Disney+

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný