30. srpna 2024 11:18

Děsivě zvrácený první trailer láká na nový díl populární hororové série

Trailer hororu V-H-S-Beyond.

Jedna z nejpopulárnějších hororových sérií opět ožije, nebo spíše vstane z mrtvých.

Záhada Blair Witch sice žánr found footage hororu proslavila, ale jeho skutečnou výkladní skříní je populární série V/H/S, která prvním povedeným trailerem láká na nový díl s názvem V/H/S Beyond. Jak bývá u této antologie zvykem, dočkáme se pásma několika kratších povídkových filmů od vyhlášených tvůrců, kteří tentokrát k hororu přimíchají sci-fi.

Jediná z povídek, u které už známe zápletku, je Live and Let Dive, v níž budeme pozorovat skupinku mladých, jak se vydává letadlem na svůj první seskok, ale během letu se střetne s UFO. Přestože se jim podaří nouzově přistát, jejich boj o život nebude zdaleka u konce. Režie se ujal Justin Martinez, který byl mezi filmaři už prvního V/H/S (2012).

Režijní debut si odbude populární hororová herečka Kate Siegel s povídkou Stonaway, kterou jí napsal její manžel a hororová ikona Mike Flanagan, s nímž natočila třeba seriály Pád domu Usherů nebo The Haunting. Za kameru usedne také Justin Long (Stáhni mě do pekla, Galaxy Quest) s povídkou Fur Babies, o první bollywoodský příspěvek se s povídkou Dream Girl postará Virat Pal (Recapture) a v příběhu Stork od Jordana Downeyho si zahraje i Dane DiLiegro, který se schovával pod maskou Predátora ve snímku Predátor: Kořist.

Found footage povídková franšíza V/H/S nabídla už pět pokračování a dva spin-offy. Mezi režiséry se objevila známá jména jako Adam Wingard (Godzilla vs. Kong), Ti West (trilogie X) nebo Scott Derrickson (Sinister, V moci ďábla, Doctor Strange).

V/H/S/ Beyond si odbude zámořskou premiéru 4. října 2024 na tamní hororové streamovací platformě Shudder. Kdy a jak bude dostupná českým divákům prozatím není známo.

Zdroj: Collider, The Hollywood Reporter

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický