22. prosince 2023 06:00

Komiksová pecka, anebo totální průšvih? První recenze Aquamana 2 vám v tom udělají jasno

Éra komiksového univerza DCEU končí a pomalu se rozjíždí zcela nová, rozvíjející jiný fikční svět. Závěrečným filmem původní série se stává Aquaman a ztracené království, podle prvních ohlasů ale o žádném velkolepém rozloučení nemůže být řeč.

Kampaň na uvedení druhého Aquamana nebyla příliš výrazná, což může souviset s jeho kvalitami. Většina recenzentů se shoduje na tom, že je film uspěchaný, postrádá funkční humor a o příběhu se také moc mluvit nedá. Alespoň že tedy funguje chemie mezi dvěma hlavními protagonisty a hezky se kouká na akci.

Na Rotten Tomatoes každopádně najdete 38 % pozitivních recenzí s průměrným ratingem 4,9/10 a na Metacritic je hodnocení 45/100. Podle uživatele Bena je film není tak hrozný. Jedná se prý o „uspokojivý sequel, který dělá dojem lepším příběhem, vizuální stránkou a drsným padouchem. Navzdory chybám jako nepovedené vtipy, průměrné hraní a odfláklé dialogy zůstává slušným DCEU filmem.“ Ne každý ale sdílí tak pozitivní názor.

Velký bordel

Třeba David Opie byl o dost přísnější, když na sociální sítě napsal: „Seznam nejhorších filmů roku 2023 byl příliš uspěchaný, protože Aquaman 2 je bolestivě špatný. Ant-Man 3 vedle něj vypadá jako Občan Kane. Strašný konec už tak špatného roku superhrdinských filmů. Zůstaňte na mezititulkovou scénu, která shrnuje DCEU lépe, než by mohla jakákoli slova.“

Manuel Sao Bento je o něco vstřícnější, když píše, že je Aquaman a ztracené království „velký bordel, zbytečně poháněný nekonečnou expozicí a má syrové VFX záběry. I tak, Momoa a Wilson mají hmatatelnou chemii, zábavnou osobní dynamiku, poutavou akci a energický soundtrack, kteří z filmu tvoří ‚fajn‘ rozloučení s DCEU.“

Čtěte také: Kde se nacházela bájná Atlantida? Nový objev ukazuje na zcela nečekané místo

Můžete tedy věřit názoru pár relativně spokojených fanoušků, anebo recenzím, jež malují výrazně tragičtější obrázek. Jsou to ostatně vaše peníze!

Zdroje: Comic Book Movie, Rotten Tomatoes, Metacritic

Filip Šula

Redaktor FTV Prima, Prima ZOOM

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický