11. června 2024 07:54
Komerční sdělení

Fanoušci šílí: Nová karetní hra Disney Lorcana je totální hit!

Sběratelská karetní hra Disney Lorcana boří zajeté koleje. V době virtuální reality, počítačů a herních konzolí je popularita těchto fyzických kartiček, které můžete i sbírat stejně jako třeba poštovní známky, zajímavou alternativou v dnešním digitálním světě. V čem spočívá kouzlo Lorcany?

První série Lorcany se v obchodech moc neohřála

Když v srpnu loňského roku uvedla na trh společnost Ravensburger první sadu kartiček s názvem The First Chapter, asi úplně netušila, jaký poprask tím způsobí. Zájem fanoušků mnohonásobně převyšoval dostupnost kartiček.

Čeští fanoušci se konečně dočkali Lorcany i v tuzemských obchodech

Bylo jasné, že to u první série neskončí. Následně dostali fanoušci druhou sérii s názvem Rise of the Floodborn a třetí sérii Into the Inklands. Ty už si mohli užít i čeští fanoušci, kteří ještě do jara 2024 mohli Lorcanu získat jen prostřednictvím zahraničních e-shopů.

Nyní už ale kartičky a další herní příslušenství dostanete nejenom ve specializovaných herních obchodech, ale také v některých hračkářstvích a na e-shopech.

Známé příběhy Disney postaviček vyvolávají nostalgii po starých dobrých časech

Zpátky ale k samotnému příběhu celé karetní hry. Disney Lorcana stojí na postavičkách ze světa Disney, které znají nejenom děti, ale také dospělí, kteří s nimi vyrostli. Myšák Mickey, Petr Pan, ale i postavičky ze Lvího krále nebo z Malé mořské víly.

A samotný herní příběh? Jako hráč se stáváte postavičkou zvanou Illumineer a pomocí magického inkoustu si přivoláváte nejrůznější Disney postavičky, které vám pomáhají zachránit magickou říši Lorcana. V každé sérii poznáváte další a další známé postavičky (ale i známé písně nebo předměty), kterými si doplňujete svou karetní sbírku.

Pomůžete porazit zlo, které se skrývá v temných hlubinách oceánu?

Na pulty v Česku se právě teď dostala čtvrtá série kartiček s názvem Ursula’s Return. Ano, tušíte správně, je to zlá čarodějnice Uršula, která chtěla vládnout v Atlantidě. To se jí ale nepovedlo, a proto zkouší převzít moc v našem světě Lorcana. Vy jste jediní, kdo jí v tom může zabránit.

Čtvrtá série nabízí hráčům ještě další formu zábavy v podobě výzvy s názvem Deep Trouble. Ta spočívá v tom, že se společně (nebo i samostatně) vydáváte právě po stopách Uršuly s cílem zachránit celou Lorcanu. Tato hra vám nabídne čtyři různé úrovně obtížnosti – můžete ji hrát znovu a znovu, aniž by vás omrzela.

Jednoduchá pravidla hry zajistí, že si Disney Lorcana zahrajete s celou rodinou

Díky jednoduchým pravidlům pochopí Lorcanu nejenom dítě od osmi let, ale také i dospělý, který se sběratelskými karetními hrami nemá žádné zkušenosti. Nestárnoucí Disney postavičky baví napříč generacemi.

Karetní hra jako investice? V Disney Lorcana je možné vše

Pokud máte opravdu štěstí, můžete v koupeném balíčku najít i vzácné formy kartiček. Kartičky s označením Legendary nebo Enchanted pak mají na trhu hodnotu i několik desítek tisíc korun. Kdo ví, třeba právě vy budete mít štěstí a najdete ve svém balíčku jednu ze vzácných karet.

Komerční sdělení

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický