3. prosince 2015 16:33

Známe budoucnost Simpsonových: Kolik dílů nás ještě čeká?

Možná jsme teprve na počátku života žluté rodinky.

Seriál Simpsonovi: to je jeden největších důvodů, pro řada z vás pravidelně přepíná na COOL. Když si však nalejeme čistého vína, kvalita mnoha dílů z posledních sezon nebyla vždy zrovna jakostní. Co jiného ostatně čekat u seriálu, který už před několika lety vydal svůj poslední díl? No ano, vánoční epizoda Duch Vánoc příštích z roku 2012 byla původně zamýšlena jako úplné finále seriálu! Mnozí, dokonce včetně producenta Al Jeana, tak tuší brzký konec vlivem vyčpělosti scénářů. Jenže kanál FOX zdaleka neřekl své poslední slovo. Zjistěte, jaká budoucnosti žlutou rodinku možná čeká.

Lesk a bída 27. řady

Začněme tím, co asi každý ví. Na jaře tohoto roku oznámila stanice FOX prodloužení Simpsonů pro 27. a 28. řadu. Dohromady se tedy vyprodukuje 44 nových epizod.

O druhé jmenované řadě zatím není známo mnoho. Ví se, že obsáhne 600. epizodu seriálu, bez bližších podrobností jsou známá pouze jména tří epizod – jedna z nich je další čarodějnický díl, jiná se dle názvu Monty Burns' Fleeing Circus zaměří na našeho milého zkostnatělého magnáta.

Zato však o první objednané řadě je známo mnoho – ve Spojených státech ostatně její premiéra začala letos v srpnu, přičemž je momentálně odvysíláno sedm epizod. Názory na jejich kvalitu se různí.

Zatímco halloweenský díl a čarodějnický díl, v němž se Leváku Bobovi konečně podařilo zabít Barta, sklidily pozitivní ohlasy, úvodní epizoda 27. řady si naopak vysloužila všeobecný hejt. Jednalo se právě o díl, v němž se, jak v létě prokecly všechny noviny světa, měla Marge rozejít s Homerem.

Problém je, že když na onen okamžik konečně došlo (SPOILER ALERT!), celá zápletka s rozvodem trvala pouhý jeden díl a na konci byla zrestartována poté, co Marge zjistila, že šlo jenom o její sen (SPOILER ALERT OVER).

Nakonec, i sám Krusty v oficiálním obalu sezony působí spíše unaveně a překvapeně z toho, jak daleko nechal FOX celý tenhle kreslený seriál vůbec zajít...

Příštích 67 let

I když je tak kritika uvadající kvality Simpsonů stará už skoro dvě dekády (za zlom je považována 7. řada z roku 1996), nezdá se však, že by se ve Springfieldu mělo cokoliv výrazného změnit.

I kritizovaný začátek 27. řady totiž zaznamenal velmi dobré výsledky sledovanosti, jako ostatně celá dosavadní sezona. Každý z nových dílů byl dokonce nejsledovanějším pořadem FOXu toho večera!

Producent Al Jean sice naznačil, že by dle něho měl seriál do 30. řady definitivně skončit, dokud však bude vydělávat tolik, kolik vydělává, FOX se jej nikdy nezbaví. Alespoň dokud jsou naživu jeho nynější dabéři.

Mnohem pravděpodobnější je v případě vyčerpání nápadů natočení druhého simpsoního filmu – ten první totiž utržil stovky milionů, jakékoliv výraznější změny by tak mohl nakopnout právě celovečerák. A pak klidně může přijít nový tým scenáristů i dabérů. Nakonec, na nový hlas Homera v českém znění jsme si zvykli i my. Proč by tomu v Americe mělo být jinak?

Kanál FOX přitom vlastní práva na seriál minimálně do roku 2082 (!), i pokud by se tak nakrásně rozhodl s natáčením skončit, existovalo by minimálně několik dalších generací, které by si to před propadnutím práv stále mohly rozmyslet.

Pokud by FOX, čistě teoreticky, každý další rok vyplodil další řadu ekvivalentní dvojici nyní objednaných, v době ztráty práv by Simpsonovi měli bratru pěkných 92 sezon a více jak 2000 vydaných epizod.

Takže, kdo ví? Třeba je nynější život Simpsonových teprve na svém počátku!

(lol)

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný