6. března 2015 09:00

Živí mrtví budou mít druhý seriál. Známe detaily!

Je jen otázkou času, než v jednom potkáme postavy druhého.

Pokud nenastane nějaká škaredá událost – třeba zombie apokalypsa – ještě letos bychom mohli být svědky vzniku nového spin-offu (levobočka) ze světa Živých mrtvých. Nový seriál ponese název Fear the Walking Dead a tady jsou první detaily.

1) Nová lokace

Namísto originálního okolí Atlanty se Fear the Walking Dead bude odehrávat v Los Angeles. Zprávy, které prosakují z předprodukční fáze tvorby, sice naznačují, že dílo bude "velmi odlišné" od dosavadního seriálu, postaveného na stejnojmenném komiksu, další detaily však dávají důvody k optimismu.

2) Nová doba

S čím tedy chtějí scénáristé přijít? Na Fear the Walking Dead pracuje autor původních Živých mrtvých Robert Kirkman a z toho plyne i znalost celého žánru. Fear the Walking Dead má proto zobrazovat něco, co jsme v zombie hororech často neviděli – samotný postupný průběh zombie apokalypsy.

Zamyslete se – většina zombie fláků samotný rozpad společnosti nápadně přechází. Je pro to několik dobrých důvodů, v dnešní dobře přeplněné zombie to však už působí jako laciné klišé. Seriál Fear the Walking Dead, snad inspirován i brilantní knihou Světová válka Z (neplést se stejnojmenným filmem, kniha je zcela odlišná a lepší), by to mohl změnit.

Na počátku Fear the Walking Dead tak snad prý všechny složky státu ještě fungují, včetně CDC, armády nebo médií. O to napínavější bude přeměna nové sady přeživších z běžných lidí do kohosi jako je Rick a jeho parta vagabundů ve 4. řadě Živých mrtvých.

3) Noví hrdinové

Primárně by měl seriál popisovat příhody rodiny Cabrerů a Tompkinsů. Ti první jsou představováni otcem Seanem a jeho rebelujícím synem Codym. Tompkinsovi naopak sestávají ze svobodné matky Nancy, jejího teen syna Nicka a jeho ambiciózní sestry Ashley. Partu by měla doplnit postava Andrey Chapman, což je zcela jiná Andrea, než v Živých mrtvých, ačkoliv bude ve stejném věku.

4) Propojení s Živí mrtví?

Tato informace není potvrzená, a vzhledem k odlišnému geografickému i časovému zasazení pro ní nejsou ani markantní důvody, přesto se nelze než domnívat, že dříve či později musí nutně dojít na nějaké přešlápnutí obou seriálů.

Dnešní doba, kdy seriálovým způsobem vycházejí i filmy (zatím hlavně ty od Marvelu), na něco podobného vyloženě hraje. A třeba seriály z universa Hvězdné brány dokázaly, že něco podobného může výborně fungovat. Zasadit spin-offy do rozdílných období by navíc mohlo mít zajímavé dokreslující prvky pro jeden i druhý seriál a jeho postavy: jaké by bylo vidět v Živých mrtvých budoucí já hrdinů z Fear the Walking Dead, které by jenom naznačily, co se jim v pauze mezi oběma díly vlastně stalo? A co teprve naopak?

Držíme proto palce. Prozatím datum uvedení – samozřejmě na amerických kanálech – dosud není známé. Seriál by však měl vzniknout ještě letos, lze tedy spekulovat nad uvedením v podzimní sezóně.

Klasické Živé mrtvé nicméně můžete sledovat na Prima COOL. Premiérový díl dorazí už v neděli večer ve 22.25!

(lol)

Karel Ryška

šéfeditor FTV Prima, COOL & ZOOM

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný