17. června 2015 07:00

YouTube vezme pařanský svět frontálním útokem. Bude to větší, než si myslíte!

Streamování gameplay videí bude snadnější než kdy dřív.

Portál YouTube ohlásil na letošní léto novinku, která (možná) vyžene z prohřátých písků světových přímořských letovisek i toho posledního hráče, který to se svým koníčkem myslí skutečně vážně. Připravovaná aplikace a webová služba se bude jmenovat YouTube Gaming. A rozhodně vypadá zajímavě!

Nečekejte ale žádnou divočinu, YouTube nehodlá riskovat svou pověst tvorbou vlastních her ani ničím obdobně nejistým. Naopak, bude pokračovat v tom, co umí nejlépe na světě a proč si ho každý den ladí po světě stovky milionů lidí – ano, YouTube Gaming se bude týkat streamování videí.

YouTube totiž hodlá na adrese gaming.youtube.com spustit speciální portál vyhrazený pro každého, kdo se mimo vlastní hraní rovněž dívá i na tzv. gameplay videa – tedy na videa z her hraných, a často i okomentovaných cizími hráči. Občas je to zábava, ještě častěji to v případě zkušených gameplayerů bývá i poučné a užitečné – zvláště co se týče her, které se hrají i na progamingové úrovni. YouTube přitom v rámci svého nového projektu hodlá ještě na vyšším standardu než dosud streamovat právě i progamingové turnaje.

Mimo to YouTube nabídne i možnost přihlásit se k odebírání veškerých nových videí týkajících se jakékoliv vaší oblíbené hry – na výběr by jich mělo být více než 25 000. Nejvíce pozornosti na sebe však strhává nová podoba streamování gameplaye. Jestli skutečně YouTube dostojí svým snad až příliš vzletným prohlášením o jednoduchém a rychlém systému, a to včetně vlastní databáze vyhledávání oddělené od zbytku celého portálu, se však dozvíme až v průběhu letošního léta, kdy by se měla celá služba rozjet.

Autor: Ondřej NajmaneSuba.eu

Karel Ryška

šéfeditor FTV Prima, COOL & ZOOM

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný