30. června 2015 18:00

Ve středu vás čeká další maraton Simpsonových! Co přesně v něm uvidíte?

Simpsonovi nezpomalují! Po čtvrt století vysílání se v nových dílech 26. série mimo jiné setkají se svou starou podobou.

Ve středu 1. července budou mít radost všichni milovníci bláznivé rodinky ze Springfieldu. V obvyklém čase odstartují reprízy starších epizod a ve 20.15 přijde na řadu šest premiérových dílů 26. řady Simpsonových.

Které to budou? 7.–12. díl, plynule tedy navážeme na dubnový maraton, který doprovázel šesté narozeniny Primy COOL. A co vás v nich čeká? Tady máte nástiny všech šesti nových epizod!

1) Učitel mučitel (7. epizoda)

Bart čelí tvrdé zkoušce ve škole. Nový učitel pan Lassen se totiž rozhodl jeho nezkrotného ducha zlomit jednou provždy. Zastrašuje Nelsona a ztrapňuje Barta. Bart proto vymyslí pomstu s pomocí Milhouse. Vytvoří falešný profil na sociální síti pod jménem slečna Hoover a zjistí, že Lassen přijel proto, že musí provést důležitý rituál na festivalu v poušti Blazing guy. Marge je naštvaná na Homera, protože zapomněl zarezervovat camp. Bart navrhne, ať jedou na Blazing Guy. Bart s Milhousem se rozhodnou překazit Lassenovi rituál s ohněm a namočí pochodeň do zpomalovače hoření. To Lassena rozčílí a chce se jim pomstít. Homer se katapultuje na sochu, kde má být zapálená pochodeň, zlomí si ale nohu. Kluky zachrání malí táborníci.

2) Kapela otců (8. epizoda)

Homer zažívá krizi středního věku, a tak popadne basovou kytaru a s pár dalšími tatíky ze Springfieldu založí překvapivě úspěšný cover band, Covercraft. Jenže úspěch skupiny rychle převálcuje potenciální profesionální dráha zpěváka Apua. Toho osloví a Apua se přidá ke Covercraftu. Po úspěchu na Cabbage festivalu se začne o Apuu zajímat skupina Sungazer. Rozhodnou se ho přetáhnout do své kapely. Když Homer vidí jeho úspěchy, tak je rád, že má takového kamaráda. Ale pouze do té doby než je Homer obviněn, že mu závidí. Na koncertu ve Springfieldu se Homer vplíží do Apuovy šatny a ukradne mu jeho speciální tričko. Apu se mu přiznává, že mu chybí domov a rodina. Homer se rozhodne otrávit kapelu Sungazer hot dogy z Kwik-e Martu. Skupina Covercraft se dostává na pódium, ovšem jen do chvíle. než je zatkne policie s obviněním za otravu jídlem Sungazeru.

3) Vánoční vyhazov (9. epizoda)

Vočko lstí přesvědčí Homera, aby se zdržel u piva i na Štědrý večer, protože má depresi a cítí se sám. Homer zapomene na čas, když pak přijde pozdě domů, tak mu Marge řekne, že ho na Vánoce nechce doma vůbec. Homer smutně obráží Springfield, dokud nenarazí na jediné místo ve městě, kde se dá na Vánoce opít. Vočko se spustí z komína Homerova domu a přizná se, proč se Homer zdržel a přišel pozdě. Marge se mu snaží dovolat a omluvit se za své chování. Když se nemůže dovolat, jde ho hledat. Homer nakonec skončí na vánoční párty zaměstnanců obchodního centra a dojde k myšlence, že být na Vánoce sám je horší pocit, než když je tráví s rodinnou. Marge pak na to, že Homera nemůže pořád jen obviňovat za každou hloupost. Oba se usmíří a těší se na oslavy nového roku.

4) Hádej, kdo nepřijde na večeři (10. epizoda)

Simpsonovi během výletu do zábavního parku narazí na částečně opuštěnou atrakci, která je ve skutečnosti narafičenou vesmírnou raketou. Únos napříč celou galaxií končí na domovské planetě Kanga a Kodose. Zatímco je rodinka držena v zajetí místní zoo, obyvatelé planety se rozhodnou rituálně pozřít Homera k večeři. Nakonec ho zachrání jeden místní obyvatel a Homer se dostává do vesmírné lodi, ta je však pouze pro jednoho. Když nastoupí, tak si uvědomí, že by mu chyběla rodina a vrací se zpět kvůli její záchraně. Mezitím se kmen rozhodne sníst zbývající členy rodiny, Homer se nabídne místo nich a začne štvát kmen tím, že jí glazuru talíře. Královna se otráví, když sní kousek Homera díky jeho špatnému životnímu stylu plného fast foodu. Rodina je po smrti královny poslána domů.

5) Bartův nový kamarád (11. epizoda)

Homerův spolupracovník odchází do důchodu, a na něj tak padá práce navíc a stres. Marge navrhne, že půjdou s celou rodinou na návštěvu do cirkusu, aby se odreagovali. Homer je však na představení zhypnotizován a myslí si, že mu je opět pouhých 10 let. V nemocnici se Marge dovídá, že jediná cesta zpět ke starému Homerovi je ta, že se musí opět potkat s tím, kdo ho zhypnotizoval. Bart tak na čas získává nového kamaráda a parťáka připraveného na každou neplechu. Marge začíná Homer chybět jako manžel. Homer si musí vybrat, jestli je pro něj důležitější manželství s Marge nebo kamarádství s Bartem. Rozhodne se pro Marge a vrací se zpět ke svému staršímu já. Uvědomí si však, že se musí začít chovat k Bartovi jinak a lépe.

6) Vynálezce, jenž spadl z nebe (12. epizoda)

Ve Springfieldu přistane slavný vynálezce Elon Musk a rychle se spřátelí s Homerem. Když se ho Marge ptá, proč dorazil do Springfieldu, tak Elon odpoví, že potřebuje inspiraci. Homer vezme Elona do elektrárny a po cestě zjistí, že Homer má spoustu dobrých nápadů. Společně revolučním způsobem změní místní jadernou elektrárnu. Ale pak se Musk vymkne kontrole a pan Burns se ho chce zbavit. Připravil totiž město o spoustu peněz. Díky tomu Burns musí propustit i zaměstance elektrárny, Homerovy kamarády. Homer musí najít způsob, jak se s Muskem rozejít. Druhý den se Burns během meetingu pokouší Muska zabít, ale do cesty se mu dostane Homer. Musk Homera zachrání. Rozcházejí se jako nejlepší přátelé, když Musk usedá opět do své vesmírné rakety a míří domů.

Ani po dvaceti šesti letech vysílání a stejném počtu sérií Simpsonovi neskončí. Už v druhé polovině října 2014, po odvysílání teprve několika prvních dílů 26. řady seriálu, bylo oznámeno, že se začalo pracovat na dalších nových epizodách. Následující 27. série se tak bude na amerických obrazovkách premiérově vysílat na podzim 2015 a na jaře 2016.

Simpsonovský maraton vás čeká ve středu 1. července ve 20.15 na COOLu!

Karel Ryška

šéfeditor FTV Prima, COOL & ZOOM

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný