6. dubna 2015 11:00

V nejhorším díle Simpsonových se hodně zpívá (a tančí). Který to je?

Která epizoda žluté rodinky vyžrala největší nepřízeň fanoušků?

Více než čtvrt století historie a momentálně 569 epizod na kontě činí ze Simpsonů pekelně dlouhou podívanou. Každý z pravidelných diváků má své vlastní oblíbené i méně oblíbené příběhy ze Springfieldu, co však o nejhorších momentech seriálu říká vůle davu? Ze zprůměrovaného hodnocení všech epizod Simpsonových jsme vytáhli ten nejhůře hodnocený díl – a pravděpodobně nejde o nic, co byste zrovna čekali.

Nebudeme chodit kolem horké kaše, s hodnocením 5,3 bodů na stupnici od 1 do deseti od skoro tisícovky uživatelů si smolíčka vybral 11. díl 9. řady jménem Všichni zpívají a tančí (All Singing, All Dancing). Proč zrovna tento?

Jak napovídá název, díl se zaobírá především hudebními (a tanečními) čísly a jeho hlavním motivem je muzikál. Jelikož obecně platí, že snad až na Adolfa Hitlera nemá nikdo rád muzikálové epizody svého oblíbeného seriálu, mrzkému hodnocení dílu se nelze úplně divit.

Epizoda je na tom však ještě mnohem hůře, protože skoro celý její obsah tvoří muzikálová čísla vykradená z dřívějších, již odvysílaných dílů Simpsonových...

Všichni zpívají a tančí je totiž tzv. clip show, čili "šetřícím" dílem sestaveným skoro výhradně z dřívějších dílů. Tato praktika, na kterou si jistě vzpomenete i třebas z Hvězdné brány a mnoha dalších serošů, se dnes již příliš nepoužívá. Svého času však šlo o zaručený způsob, jak ušetřit fous rozpočtu a přesto divákům dodat "nový" materiál.

Pomineme-li samotné kvality či nekvality dílu Všichni zpívají a tančí, je jeho mizerné hodnocení přesto trochu překvapivé. Epizoda se totiž svého času dočkala dobré sledovanosti i kritik – v mezích možností toho, že šlo o mišmaš různých reprízovaných scének. Spíše se tak zdá, že je díl mizerně hodnocen kvůli náhlému sestupu kvality Simpsonů po tzv. Zlatém věku končícím 8. řadou.

Konkurovat mu v nenávisti diváků může pouze 22. epizoda 20. řady se vševypovídajícím názvem Líza a Lady Gaga (Lisa Goes Gaga). Třetím nejhorším dílem je epizoda Na pranýři (Gump Roast) ze 13. řady.

Podobné díly jsou naštěstí zcela výjimečného ražení. Ačkoliv má hodnocení Simpsonů mírně klesající tendenci, v souhrnu si seriál vysloužil úctyhodných 8,9 bodů z deseti. A to už, panečku, o něčem svědčí!

Simpsonovi běží na COOLu každý všední den v 18.50 a o víkendech v 18.30. A to rovnou tři díly za sebou!

(lol)

Karel Ryška

šéfeditor FTV Prima, COOL & ZOOM

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický