8. dubna 2015 13:00

Superhrdina Daredevil má vlastní seriál. Tady je 5 věcí, které o něm potřebujete vědět!

Marvel dává jednomu ze svých nejslavnějších superhrdinů druhou šanci. Proč byste u toho měli být?

Iron Man, Hulk, X-Meni, Spider-Man… filmový svět teď nemá o superhrdiny nouzi, především o ty od Marvelu. Již brzy nás čeká záplava nových superhrdinských tváří, první z nich přitom bude Daredevil, kterého pošpinil celovečerní film z roku 2003.

Daredevil se dočká kompletní předělávky, která bude temná, drsná a roztáhne se na 13 seriálových dílů, které dorazí přímo na internet. A protože ji zatím chválí každý, kdo ji měl šanci vidět dopředu, možná by vás měla zajímat. Tady je každopádně všechno, co o ní potřebujete vědět.

1) Kdo je Daredevil?

V kostýmu Daredevila se skrývá Newyorčan Matt Murdock, který ve dvanácti letech oslepl. Radioaktivní látka, která Mattovi sebrala zrak, mu ale na oplátku razantně zlepšila všechny ostatní smysly. Z handicapovaného klučiny se tak postupně stal schopný právník a mistr bojových umění, před kterým se v noci klepou všichni kriminálníci z okolí. Takže… jo, tak trochu Batman, co vidí díky preciznímu sluchu a nemá tolik peněz.

2) Kdy Daredevil začíná?

Domovem nového Daredevila je streamovací služba Netflix, která vydá všech 13 epizod v pátek 10. dubna. Nejedná se tedy o klasický televizní seriál, který by nabídl jeden díl týdně, ale o (docela drahou) webovou událost, která kráčí ve stopách populárního House of Cards.

3) Kdo v Daredevilovi hraje?

Zapomeňte na 12 let starý film s Benem Affleckem, s tím nemá nový seriál nic společného. Tentokrát si Daredevila zahraje Charlie Cox (Tristan z Hvězdného prachu), jemuž budou sekundovat Deborah Ann Woll (Jessica z Pravé krve) a Rosario Dawson (Gail ze Sin City).

4) Patří Daredevil do nějakého superhrdinského týmu?

Zatím ještě ne, ale bude. Daredevil je prvním ze čtyř seriálů s „pouličními“ komiksovými hrdiny (Jessica Jones, Luke Cage, Iron Fist), kteří se posléze dají dohromady v minisérii nazvané Defenders. Marvel tak doslova přenese svoji filmovou šablonu do seriálové podoby.

5) Může se Daredevil potkat s Avengers?

Ano, může! Daredevil i jeho kolegové existují ve stejném filmovém vesmíru jako Iron Man, Hulk nebo Thor. Za pár let se tedy mohou objevit ve filmech po boku Avengers nebo Strážců galaxie, o takových setkáních se ale zatím neví nic konkrétního.

Dáte novému Daredevilovi šanci? Anebo vám jej zhůvěřilost s Benem Affleckem znechutila natolik, že už mu nevěříte? Dejte vědět v diskuzi!

Karel Ryška, Prima COOL

Karel Ryška

šéfeditor FTV Prima, COOL & ZOOM

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický