29. září 2015 15:00

Ridley Scott se definitivně vrací k Vetřelci! Co uvidíme v pokračování Promethea?

Z tohohle určitě budete mít radost.

Fanoušky Vetřelce čeká zajímavých pár let. Neill Blomkamp (District 9) totiž chystá regulérní pátý díl, ve kterém se do akce vrátí Sigourney Weaver a Michael Biehn (desátník Hicks z Vetřelců), nejdřív se ale do světa xenomorfů podívá sám Ridley Scott. Režisér prvního Vetřelce před třemi lety natočil úspěšného Promethea, který byl velmi vzdáleným prequelem a prozkoumával první lidské setkání s Inženýry, mohutnými tvůrci lidské rasy. Zároveň se pak otřel o vznik samotného vetřelce, který teď Scott hodlá prozkoumat mnohem důkladněji.

V pokračování Promethea, jež nově ponese název Alien: Paradise Lost (Vetřelec: Ztracený ráj), se totiž přeživší hrdinové vydají právě na planetu, která by měla sériově produkovat vetřelčí nákazu. Scott chtěl na otázku, kdo a proč xenomorfy vyrábí a rozesílá po vesmíru, odpovědět už v pokračování Vetřelce v osmdesátých letech. Nakonec ale místo toho vznikl akční nářez Jamese Camerona a Scott se k odvyprávění svého příběhu nikdy nedostal.

Až doteď! Scott vezme androida Davida (Michael Fassbender) a vědátorku Elizabeth Shaw (Noomi Rapace) a v březnu 2017 je vyšle na tajuplné místo, které samozřejmě nebude tím, čím se na první pohled být zdá. Co mu má dodat kýžený opar mystična? Ve hře je inspirace Ztraceným rájem Johna Miltona, ve kterém satan mimo jiné řeší vzpouru andělů, takže čekejte sci-fi dobrodružství doslova biblických proporcí. Snad se Scottovi náležitě povede. Kdekdo totiž nebyl s Prometheem spokojený, takže by se americké legendě vážně hodila trefa do černého!

Jak to máte s Prometheem vy? A jak se těšíte na Alien: Paradise Lost a na pátého Vetřelce? Dejte vědět v diskuzi!

Karel Ryška

Karel Ryška

šéfeditor FTV Prima, COOL & ZOOM

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný