13. března 2015 12:00

Re-Play šel po stopách Assassin’s Creed

Viděli jste někdy lidi v černém dresu obalené bílými kuličkami? Chcete vědět, co jsou zač? Mrkněte na sobotní Re-Play!

Pořad Re-Play se rozhodl podívat na zoubek takzvanému motion capture. Tahle technika umožňuje zaznamenávat do počítače i ty nejjemnější pohyby, a to včetně mimiky obličeje. Právě tímhle způsobem vznikají nejen nezapomenutelné digitální postavy filmového plátna, jako je třeba Glum nebo King Kong, ale také se tak nahrávají pohyby do her. Od obyčejného běhání a střílení až po herecky náročnější filmečky a trailery.

Jedno z největších motion capture studií u nás v Mníšku pod Brdy. Natáčely se zde například podklady pro trailer ke hře Assassin’s Creed II, ale i materiály pro DayZ a řadu dalších. O tom, jak se získávají pohyby koně nebo třeba dělají digitální verze amerických herců, se můžete dozvědět víc už tuhle sobotu.

Kromě zákulisních informací ale samozřejmě nebudou chybět ani klasické recenze. Pokud se vám líbilo překvapení loňského podzimu Shadow of Mordor, můžete se dozvědět, jak dopadlo jeho nejnovější příběhové DLC. A všechny nedočkavce jistě potěší souhrn informací ohledně chystané akční pecky Uncharted 4.

Jestli vás tedy zajímá, kolik lidí musíte mít na place pro davovou scénu v Assassin’s Creed či jak to bude s novým Nathanem Drakem, určitě zapněte v sobotu ve 13.05 Re-Play!

Karel Ryška

šéfeditor FTV Prima, COOL & ZOOM

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný