30. června 2015 05:00

Profíky na turnaji ztrapnil počítač!

Máme se začít bát nadvlády robotů?

Dva špičkové profesionální týmy – Cloud9 Maelstrom a compLexity gaming – si to nedávno rozdali ve finále prestižního turnaje… a druzí jmenovaní si utrhli pěknou ostudu. Souboj probíhal v nové hře Heroes of the Storm od Blizzardu, která těží z momentálně velmi populárního „free to play“ modelu, kdy je jinak volně dostupná hra finančně dotována hlavně mikrotransakcemi, tedy hráčským nákupem kosmetických a jiných vychytávek.

V této hře proti sobě bojují dva pětičlenné týmy, přičemž každý hráč ovládá svého hrdinu, který má nejrůznější speciální schopnosti, a snaží se zničit základnu soupeře. V případě, že se jeden z hráčů kvůli výpadku odpojí ze hry, nahradí ho dočasně nepříliš schopná počítačová AI. Podcenění neživého protihráče se ale posléze ukázalo jako fatální. Jakmile se hráči compLexity rozhodli hromadně zaútočit na snadný cíl v podobě rockové „kravičky“ Elite Tauren Chieftain, použil počítač s mikrosekundovou přesností schopnost Moshpit, která všechny soupeře v okolí ochromí a donutí je tancovat.

VIDEOUKÁZKA ZE HRY: http://streamable.com/wsgh

To, co na výše uvedeném videu následovalo, se dá popsat jedině jako masakr. Hráči compLexity se mohli pouze bezmocně dívat, jak jejich hrdinové jeden po druhém umírají rukou živých spoluhráčů hrdinného počítače z týmu Cloud9.

Lukáš VolfeSuba.eu

Karel Ryška

šéfeditor FTV Prima, COOL & ZOOM

Všechny články autora
Sdílejte článek
Štítky počítač hry Blizzard Entertainment

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný