28. dubna 2015 06:00

Podívejte se, jak zestárli herci z Hvězdné brány!

Nikdo z nás nemládne. Jak se čas podepsal na našich dětských hrdinech?

Na přelomu tisíciletí byla Hvězdná brána velkým hitem tuzemských fanoušků sci-fi. Vlastně se dá s úspěchem tvrdit, že zatímco Star Trekům se u nás tolik nedařilo, Hvězdná brána si vydobyla mnohem kultovnější postavení. Od první seriálové epizody však uplynulo už skoro 18 let, a od zrušení jednotky SG-1 utekla skoro dekáda, podívejme se proto, jak se od té doby proměnili naši tehdejší hrdinové.

Richard Dean Anderson (Jack O'Neill)

Na představiteli plukovníka O'Neilla se čas podepsal asi nejvíce. Letos 65letý RDA má ale na kapku vrásek, šedin a nadváhy rozhodně právo. Vyšší hmotnost navíc nabral po těžké operaci zad. Jeho dnešní karmě na druhou stranu svědčí zapojení do ekologických snah.

Michael Shanks (Daniel Jackson)

Naproti tomu tvář doktora Jacksona se od posledních dílů seriálu příliš nezměnila. Ostatně v době 1. řady mu bylo teprve 27 let. Vedle roliček ve Smallville si později zahrál v komedii The Good Guys, momentálně hraje chirurga schopného vidět mrtvé lidi (hýbající se, mluvící) v lékařském dramatu s příchutí nadpřirozena jménem Saving Hope.

Amanda Tapping (Samantha Carter)

Amanda se letos dočká padesátky, v jejím případě lze však rozhodně říct, že s věkem zraje do krásy! Naproti tomu není vidět, že by měla přehršle herecké práce – po konci Hvězdné brány sice krátce přešla do Atlantidy a zároveň natáčela i webseriál Sanctuary, poslední tři roky se však pouze epizodicky objevuje v Lovcích duchů. Alespoň že tam oprávněně hraje anděla...

Christopher Judge (Teal'c)

Nezničitelný Teal'c, momentálně rovněž padesátník, si stále udržuje vzhled osoby schopné zbít do kuličky i Satana a navíc po konci Hvězdné brány našel solidní uplatnění v žánrových béčkách. Jasně, občas to znamená natáčet něco, jako je jeho letošní blbost Mega Shark vs. Mecha Shark, jindy se však objeví alespoň jako fajn hlas (animák Dead Space: Aftermath) nebo se mihne ve větším projektu – například v Temný rytíř povstal, kde si krátce zahrál jednoho z Baneových nohsledů.

Don S. Davis (George Hammond)

Kariéra Dona S. Davise, mj. skutečného bývalého armádního kapitána, malíře a divadelního profesora, bohužel dnes už nikam nepokračuje – zemřel totiž 29. června 2008 na infarkt. Fanoušky může uklidňovat alespoň to, že až do konce zůstal plný elánu, například i skrze krátký výskyt v TV filmu Hvězdná brána: Návrat. Bylo mu mimochodem 65 let, stejně jako je letos Richardu Deanu Andersonovi.

Šestá série Hvězdné brány běží každý všední den v 17.50 na Prima COOL.

(lol)

Karel Ryška

šéfeditor FTV Prima, COOL & ZOOM

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný