19. srpna 2015 14:00

Pátý Vetřelec se zpozdí: Může za to Prometheus 2?

Kdy nás čekají další filmy z vetřelčího světa?

Pokud jste fanoušky slavných kyselinových zabijáků, musíte prožívat docela radostné období. Na COOLu totiž běží srpnový maraton, který připomíná všechny čtyři původní filmy (tenhle čtvrtek je na řadě trojka!), zatímco Hollywood chystá hned dva nové filmy z vetřelčího světa.

Nejdřív přijde na řadu pokračování Promethea, ve kterém se vrátí Noomi Rapace i Michael Fassbender. Ridley Scott by ho měl začít točit už v lednu 2016 a zatím se počítá s premiérou v roce 2017, tyhle plány ale kupodivu narušují pokračování Vetřelce.

O to se postará Neill Blomkamp, režisér Districtu 9 nebo Chappieho, a vrátí se v něm legendární Sigourney Weaver. Regulérní pátý díl tedy bude o Ripleyové, zastavit se má i desátník Hicks z Vetřelců (samozřejmě s tváří Michaela Biehna), a pro všechny zúčastněné je tenhle film prioritou. Respektive skoro pro všechny, produkující Ridley Scott totiž údajně rozkázal, aby pátý Vetřelec vznikl až po dvojce Promethea.

Důvod? Možná se chce plně věnovat oběma projektům, možná hodlá ve dvojce Promethea představit něco, co by pak mohl zúročit Blomkamp. Každopádně to vypadá, že se další Vetřelec natočí až v roce 2017 a premiéra bude následovat v roce 2018, což je nepříjemně daleko.

Všechno se samozřejmě ještě může posunout, Blomkamp se z takového odkládání určitě neraduje. A jakmile se tak stane, určitě se o tom dočtete na webu Primy COOL.

Karel Ryška

šéfeditor FTV Prima, COOL & ZOOM

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný