13. července 2015 14:20

OBJEV: Virtuální závody FORMULE 1 jsou reálnější, než jste si kdy mysleli

A jaký je váš názor na F1?

Byly časy, kdy se široké rodinné klany scházely jednou za dva týdny o víkendu k televizím a zarputile tlačily k cílové čáře svůj oblíbený tým v závodech formule 1. Pamatujete si ještě věčné souboje McLarenu s Ferrari? Schumacher vs. Hakkinen?

...Tak s tímhle vším už je bohužel nějaký čas konec. Formule až na výjimky jezdí pouze borci, kteří byli schopni uhradit mnohamilionové „školné“ a samotné závody jsou asi tak zábavné jako cesta se síťovkou z Lidlu. Za tohle jsme v listopadu devětaosmdesátého přeci necinkali!

Bohužel, o mnoho jinak na tom nejsou ani virtuální závody Formule 1, kterým už nějaký čas vládne každoročně aktualizovaná herní série od Codemasters – kdysi považovaných za největší odborníky, co se týče závodních her. Počítačové závody Formule 1 však neměly nikdy na růžích ustláno. K realitě měly daleko vždy zejména díky mnohem snadnějšímu a častějšímu předjíždění a celkové arkádovosti. I proto možná byly více uznávané hry simulující závody rally.

Přeci jen však lze něco pozitivního na odvěké nezáživnosti počítačových formulových simulací a současném trendu stále nudnějších reálných závodů formule 1 shledat – ty počítačové jsou mnohem reálnější než kdy dříve. Souhlasíte s námi i vy, nebo jsme totálně vedle? Dejte nám vědět do komentářů!

Ondřej NajmaneSuba.eu

Radek Londin

redaktor FTV Prima

Všechny články autora
Sdílejte článek
Štítky Ferrari Formule 1 Lidl McLaren Racing Codemasters

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný