19. března 2015 02:00

Napětí a zkáza Země v pátek večer na COOLu!

Konec páté řad NCIS L.A. je na spadnutí a s ním i osud celé americké metropole. Destrukce bude jenom kulminovat.

V pátek večer se program Prima COOL ponese ve veskrze ničitelském duchu. Začneme zlehka, půjde ale o ticho před bouří. Ve 20.15 dorazí předposlední díl páté řady Námořní vyšetřovací služby L.A. s názvem Odhalení.

Díl začne na vojenském charitativním volejbalovém zápasu, jehož průběh přeruší návštěva pumové exploze. Ta nejenže našim hrdinům přeruší plánované nedělní volno, ale navíc zabije i dva sportovce.

Všichni mají za to, že jde o dílo teroristů, Kensi a Deeks už už mají v rukách důkaz – jenže pak se z jejich kontaktu vyklube šílený konspirační teoretik. A zápletka se komplikuje...

Hodinu na to, ve 21.20, pak na vrátka zaklepe epizoda poslední – tedy alespoň prozatím, šestá řada s názvem Hluboko v nesnázích je totiž už na cestě. A to už bude riziko vyšroubované do krutých obrátek.

Zpočátku nevýznamně působící vražda poručíka jaderné ponorky totiž spustí dominový efekt a přivede naše agenty na stopu velkého komplotu drogových kartelů, které hodlají v losangeleském přístavu detonovat plavidlo naložené silnými trhavinami.

Díl je pouze jednou polovinu z dvoudílu. Na dokončení zápletky si tak budete muset počkat až do úvodu 6. řady...

S odchodem agentů NCIS se lidstvo ve 22.15 rozhodne, že nemá smysl dále žít. Minimálně lidstvo v katastrofickém (ve více smyslech slova) béčkovém trháku Urychlovač zkázy, který přichází z produkce známého kanálu (ve více smyslech slova...) Syfy.

Zpočátku vznešené vědecké ideály ve formě stavby částicových urychlovačů jsou ve filmu zprzněny teroristickým útokem. Padouši se zmocní urychlovačů po celém světě a nebojí se je použít pro své apokalyptické účely. Brzy začnou Zemí cloumat obrovské exploze a zblázní se fyzikální zákony. A to je teprve začátek – na tradiční katastrofický film má totiž Urychlovač zkázy velmi netradiční závěr.

Ve snímku jako dělaném na páteční party se navíc představí tváře známé z mnoha jiných děl – třeba Luke Goss (Blade II), Marina Sirtis (Star Trek: Nová generace) či Colin Salmon (Resident Evil).

Večer pak s úderem půlnoci završí mrazivý oldschoolový thriller Odpočítávání smrti z roku 1976, který je postavený na absurdní premise, že se někdo z ničeho nic zblázní a začne na fotbalovém hřišti střílet do lidí...

Prorocké Odpočítávání smrti nabídne starého bouřliváka Charltona Hestona, kterého možná znáte z Ben Hura nebo původní Planety opic. Charisma zaručeno!

(lol)

Karel Ryška

šéfeditor FTV Prima, COOL & ZOOM

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný