21. března 2015 13:05

Jak začínaly hvězdy Živých mrtvých?

Odkud můžete také znát hlavní hrdiny Živých mrtvých?

Každý jsme nějak začínali, herci však mají tu nevýhodu, že si jejich prvopočátky může každý snadno dohledat. Ve filmografii některých členů hereckého osazenstva ze seriálu Živí mrtví tak najdeme mnohé filmy, na které by zřejmě jejich diváci (nemluvě o štábu) raději zapomněli. Jiní představitelé se naopak dříve představili v kvalitních filmech, na něž jste však dost možná už zapomněli. A jsou i tací, pro které byli Živí mrtví skoro debutem. Překvapte sami sebe, odkud také můžete znát vaše oblíbené hrdiny!

Andrew Lincoln (Rick Grimes)

Úplně zpočátku prorazil v sitcomu Drop the Dead Donkey, ale spíše si ho budete moct pamatovat z ujetiny Human Traffic a především z Lásky nebeské. Právě on byl oním friendzonovaným kamarádem, který na konci skládá cedulovou poklonu Keiře Knightley.

Steven Yeun (Glenn Rhee)

Pro mladičkého Stevena Yeuna byli Živí mrtví první velkou rolí - v ničem větším si před tím vůbec nezahrál, namísto toho se věnoval pilnému studiu psychologie. Výjimkou z pravidla byla jeho malinká role v Teorii velkého třesku, kde ve 22. díle 3. řady objevil jako bývalý, z jeho bytu utíkající Sheldonův spolubydlící...

Norman Reedus (Daryl Dixon)

Naproti tomu Američan Norman Reedus alias Daryl má za sebou úctyhodnou kariéru. Nejznámější je jako pistolník ze série Boondock Saints neboli v české mutaci Pokrevní bratři (1999, 2009), pamatovat si ho ale můžete i z hororu Mimic či jako Scudu, zrádného Whistlerova pomocníka z filmu Blade 2.

Melissa McBride (Carol Peletier)

Taktéž Melissa McBride neboli Carol má za sebou dlouhou filmovou dráhu, v jejím případě si však velmi dlouho - snad až příliš dlouho - vyžírala jenom podpůrné role. Objevila se v seriálech jako Matlock, Walker, Texas Ranger i v Dawsonově světě. Navzdory tomu stále dokola pouze v epizodních rolích. Mohla si to dovolit, živila se totiž primárně jako režisérka filmových castingů v Atlantě. V roce 2007 však získala krátkou ale tentokrát klíčovou roli v hororu Mlha, který produkoval právě Frank Darabont, tvůrce seriálových Živých mrtvých. Melissu si zapamatoval natolik dobře, že ji o tři roky později dohodil roli Carol.

Danai Gurira (Michonne)

Stejně jako Melissa McBride je i Danai Gurira definována především svým působením v Živých mrtvých. Sedmatřicetiletá americká herečka sbírala pouze několik nahodilých seriálových rolí, výjimkou je však její role v seriálu Treme a především výskyt v nezávislém americkém drama Nezvaný host.

Laurie Holden (Andrea)

Nakonec tu máme jednu protřelou tvář. Laurie "Andrea" Holden sice ze Živých mrtvých odešla už s koncem 3. řady, tahle dáma má však za sebou takovou kariéru, že ji nelze opomenout. Po roli konspirátorky Marity Covarrubiasové v Aktech X a mnoha dalších štěcích (včetně seriálů jako Směr jih nebo To je vražda, napsala nebo Krajní meze) si ji můžete pamatovat i pro komedii Jima Careyho Majestic (2001), policistku ze Silent Hillu (2006) či rovněž už jednou zmíněný horor Mlha.

Koho si živě pamatujete z jiné role? Kromě Ricka, samozřejmě!

(lol)

Karel Ryška

šéfeditor FTV Prima, COOL & ZOOM

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný