16. května 2015 22:00

Barney Stinson v hororu? 13 věcí, které jste nevěděli o American Horror Story!

Zákulisní lahůdky!

Seriál American Horror Story, jehož třetí řada je k vidění každou neděli večer na COOLu, je projektem nevídaného ražení. Každá jeho řada svým divákům nabízí zcela novou zápletku, zcela nové hrdiny a především zcela nové šokanterie. O to zajímavější je i produkční zázemí produkující oblíbené “historky z natáčení”. Překvapte sami sebe a nechte si vylíčit nejen pár pikantností z tvorby seriálu, ale i hrst novinek, které jsou známé o jeho připravované 5. řadě!

1) Děsivý klaun Twisty, který je k vidění ve 4. řadě, namíchnul organizaci sdružující americké klauny. Podle jejich nakrknutého vyjádření Twisty podporuje hororové stereotypy, které berou práci skutečným klaunům dříčům v reálném světě...

2) Seriál zvláště ve své 1. řadě s radostí využíval hudebních motivů slavných hororových filmů. Kinematografičtí fajnšmekři v ní mohli poznat motivy z Psycha, Carrie a řady dalších. AHS je podobných referencí na hororovou klasiku plný.

3) Ačkoliv jde o antologii, tedy nový příběh každou novou řadu, loni v září tvůrce seriálu Ryan Murphy oznámil, že jsou všechny řady nějak vzájemně propojené. Doposud bylo jasné jen tolik, že ve všech hrají (různé postavy) Sarah Paulson, Jessica Lange, Evan Peters a Frances Conroy.

4) Budete-li mít cestu přes New Orleans, můžete se ubytovat ve skutečné Akademii paní Robichauxové. Zdejší dům, který sloužil jako reálný natáčecí plac, se jmenuje Buckner Mansion a za jedinou noc v pokoji si jeho majitel účtuje lidových 5000 dolarů (alias necelých 150 tisíc korun).

5) Naopak blázinec z druhé řady v minulosti sloužil jako soud. Tento dům se jmenuje Briarcliff Manor a najít ho můžete v Kalifornii. Dnes objekt slouží jako muzeum, do jeho útrob se tak můžete vydat už mnohem levněji - vstupenky jsou k dostání zdarma!

6) Do třetice všeho dobrého existuje i vražedný dům z 1. řady. Nese název Rosenheim Mansion a pro jeho mimořádné vizuální kvality si zahrál například i v Buffy. za kolik se v něm dá přespat? Za 17 milionů dolarů. Momentálně je totiž na prodej...

7) V 1. řadě si měli gay pár zahrát David Burtka a Neil Patrick Harris. Nehledě na to, že jde o skutečný pár, by jistě bylo zajímavé sledovat “Barneyho” v hororovém příběhu! Ačkoliv to tenkrát nevyšlo, Harris si nakonec zahrál alespoň menší roli ve 4. řadě.

8) Evan Peters se vydal na hereckou dráhu, aby potkal Olsenovic dvojčata. V našem osobním žebříčku nejbizarnějších počátků úspěšných kariér jde snad o pomyslný Olymp...

9) AHS měl vždycky vypečené masky, zřejmě nejzajímavější však předvádí 4. řada nazvaná Freak Show, která v Americe doběhla teprve na konci ledna a na COOLu ji dychtivě očekáváme. Vyskytne se v ní například siamské dvojče Bette a Dot, představované (jednohlavou) Sarah Paulson, přičemž natočit delší scénu s ní pomocí digitálních i praktických triků zabere až 15 hodin!

10) Z podobného ranku je i zdejší děsivá podoba herečky Naomi Grossman, která představuje zrůdu Pepper. Jenom nalíčit ji trvá tři hodiny, Naomi si kvůli roli navíc musela oholit hlavu.

11) Konkrétní detaily kolem postav 5. řady ještě nejsou známé, už nyní se ale ví, že v ní poprvé nebude vystupovat Jessica Lange. Děsivě pak zní jedna již potvrzená role - v 5. řadě si totiž zahraje i zpěvačka Lady Gaga!

12) Libové je na druhou stranu prozrazené zasazení 5. řady. Sezóna bude mít podtitul Hotel a její inspirací je skutečný chicagský hotel, v němž řádil jeden z prvních amerických sériových vrahů H. H. Holmes. Uvnitř budovy provedl řadu stavebních úprav, díky nimž zde mohl v tichosti zamordovat snad až více než 200 obětí!

13) Tím však tvůrci AHS ještě nekončí, v merku mají totiž i další seriál podobného ražení se vševypovídajícím názvem American Crime Story. Ryan Murphy a Brad Falchuk potvrdili, že se jeho 1. řada hodlá inspirovat případem O. J. Simpsona.

Zdroj: Buzzfeed, IMDB

Nový díl American Horror Story: Asylum vás čeká v neděli ve 23.10!

(lol)

Karel Ryška

šéfeditor FTV Prima, COOL & ZOOM

Všechny články autora
Sdílejte článek
Štítky horor maska American Horror Story Neil Patrick Harris Sarah Paulsonová Evan Peters Jessica Langeová Ryan Murphy Naomi Grossmanová

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný