31. března 2015 08:30

7 nejzajímavějších letních filmů

Ty největší fláky máme za sebou, je čas na krapet levnější kousky.

Klasické léto je sice od 21. června do 23. září, na to ale Hollywood kašle. Zámořská filmová sezona se roztahuje od konce dubna do srpna, aby kolem sebe měly největší blockbustery dost místa. Na jaké ostře sledované filmy se můžete těšit letos, jste se mohli dočíst minulý týden. Dnes se podíváme na ty méně provařené kousky, které se budou veskrze muset obejít bez "značkového" základu. O to víc by se ale měly snažit po kvalitativní stránce, což taky není zrovna k zahození...

Ex Machina (30. dubna)

Oscar Isaac a Domhnall Gleeson se sejdou v prosincových Star Wars, ještě předtím je ale čeká malá sci-fi o vynálezci, který stvoří náramně sexy robotku. A pak nechá jednoho ze svých podřízených, aby otestoval hranice její lidskosti.

Potřebujete vědět: Jako režisér debutuje Alex Garland, scenárista Dredda, Sunshine a 28 dní poté.

Dítě číslo 44 (28. května)

V sovětském svazu záhadně mizí děti a vyšetřovatel s tváří Toma Hardyho by tomu měl učinit přítrž. Prý u toho přijde o spoustu víry v zákony a tehdejší režim, čekejte tedy atmosférickou psychologickou detektivku.

Potřebujete vědět: Točilo se v České republice, dokonce i v pražském metru.

Vincentův svět (11. června)

Celovečerní zakončení (anebo taky pokračování) seriálového Vincentova světa. Zápletka zas tak podstatná není, čtveřice hollywoodských kaličů prostě bude přebíhat mezi večírky, potkávat slavné lidi a sázet jednu hlášku za druhou.

Potřebujete vědět: Bude to strašná pecka, Ari Gold je bůh!

Daleko od hlučícího davu (9. července)

Viktoriánská panička v podání Carey Mulligan (Velký Gatsby) se snaží přežívat na vlastní pěst. Nevdat se ale nepřichází v úvahu, takže si musí vybrat jednoho ze tří velice odlišných nápadníků. Snad zvolí... moudře.

Potřebujete vědět: O nejnovější adaptaci románu Thomase Hardyho se postará Thomas Vinterberg, dánský režisér mrazivého Honu.

Papírová města (23. července)

Nat Wolff (Stuck in Love) musí najít svoji spolužačku, která jednoho dne zmizí a zanechá za sebou stopy, které může rozluštit jen on. Připravte si kapesníky – ztracenou dívku totiž hraje modelkovský objev Cara Delevingne!

Potřebujete vědět: Jedná se o adaptaci dalšího románu Johna Greena, autora bestselleru Hvězdy nám nepřály, který šel do kin loni.

Vykolejená (23. července)

Čím dál tím slavnější komička Amy Schumer hraje takovou obyčejnou třicítku, která nevěří na dlouhodobé vztahy. Pak ale potká nesmírně zábavného chirurga a její single život začne být v ohrožení...

Potřebujete vědět: Za kamerou sedí Judd Apatow, režisér komedií Zbouchnutá a 40 let panic.

Krycí jméno U.N.C.L.E. (20. srpna)

Henry "Superman" Cavill a Armie "Osamělý jezdec" Hammer stojí na opačných stranách špiónské barikády (CIA vs. KGB), výjimečně ale musí spojit síly, aby zabránili globální katastrofě. To vše ve velmi křiklavých šedesátých letech.

Potřebujete vědět: Jedná se o adaptaci špiónského seriálu z 60. let, již oživí Guy Ritchie, režisér Pocfu(c)ku nebo Sherlocka Holmese.

Zaujalo vás něco, nebo zůstanete u blockbusterových jistot? Dejte vědět v diskuzi.

Karel Ryška, Prima COOL

Karel Ryška

šéfeditor FTV Prima, COOL & ZOOM

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný