4. května 2015 17:39

6 obyvatel Springfieldu, na které zapomněli i tvůrci Simpsonových

To, že se jednou objevíte v Simpsonových, neznamená, že tam i zůstanete...

Sáhodlouhá historie života Springfieldu je pověstná tím, že během ní jeho obyvatelé nestárnou a jenom zřídkakdy mění své pracovní či partnerské vztahy. Jednoduše řečeno, všichni jsou furt stejní! Při tolika dílech a hodinách se ale mnohdy objeví i postavičky, které tvůrci rozkreslí jako nové významné obyvatele, jenom aby na ně buď hned zapomněli, nebo je minimálně upozadili. Právě následující šestice vybraných Springfielďanů by si rozhodně zasloužila více prostoru, než kolik se jim zatím dostalo.

Clancy Bouvier

Na to, že je Clancy otcem Marge, se na něho vzpomíná po čertech málo. A to je pekelná škoda, jeho život totiž zní jako učiněná báseň – víme, že byl brutální kuřák, že pracoval jako letuška a že zpíval městskou hymnu. I když je Clancy (zřejmě) po smrti, zrovna taková rodinná duše jako Marge by nám jeho historky mohla připomínat minimálně tak často, jako se nám připomíná Homerův táta Abe.

Billy, bratranec školníka Willieho

Božansky působící hrobník Billy disponuje bílým vousem, skleněným okem a celkově vražedným pohledem. Billy se objevil v jediné epizodě, přitom je bratrancem školníka Willieho, a hřbitov, na němž pracuje, přímo sousedí se Simpsonovic ulicí! Velká škoda parádní postavy.

Cyrus Simpson

Cyrus je další příslušník naší žluté rodinky, tentokrát z Homerovy strany – jde totiž o bratra Abea. Dvojice bratrů spolu bojovala ve druhé světové, Cyrus je však z obou rozhodně tím zajímavějším. Dnes totiž žije na Tahiti společně s patnácti manželkami, což víme z jediné epizody, v níž se objevil. A my se ptáme, proč tam herdek Simpsonovi už dávno nevyrazili na dovolenou?!

Frank Grimes (v obou verzích)

Frank se objevil kdysi dávno v 8. řadě jako roztěkaný, ale pilný pracovník elektrárny, jenž se stal Homerovým nepřítelem, zbláznil se a pak umřel. To celé v jediné epizodě. Jasně, Grimes sice na konci epizody obludně skonal, takový detail ale tvůrce kreslených seriálů většinou nezastaví – ostatně jakého lepšího hrdinu by si mohl Homer přát než chlápka, co nafingoval vlastní pohřeb? Po Frankovi Sr. se navíc v dalším díle objevil Frank Jr., který se už už skoro pomstil za svého otce, ale nakonec sám skončil ve vězení. Snad se někdy dočkáme jeho propuštění...

Scott Christian

Kent Brockman není jediným hlasatelem springfieldské televize, na jeho místo několikrát nastoupil i další uvaděč a přeborník monotónního hlasu, Scott Christian. Scott se však naposledy vyskytl kdysi dávno v 18. řadě, což je už pěkná řádka let nazpět. Podle nás by přitom trocha konkurence Kentu Brockmanovi jedině prospěla!

Pan učitel Bergstrom

Učitel Bergstrom, jeden z mála rozumných lidí ve Springfieldu a rovněž jeden z mála přátel Lízy, došel kratičké slávy pradávno v 19. epizodě 2. řady. Od té doby se objevilo několik vzpomínek na něj, ale nepotkal ho žádný delší výskyt. Což je docela škoda, uvážíme-li, že jde o ojedinělého zástupce povětšinou neviděného učitelského sboru.

Bergstrom se naštěstí po deseti řadách objevil docela nedávno, rozhodně to však značí, že by si učitelský sbor springfieldské základní zasloužil trochu většího rozkreslení. Za jeho absenci tak nakonec zřejmě může příliš drahý dabér – Bergstroma totiž v originále mluvil Dustin Hoffman...

Simpsonovi běží na COOLu každý všední den v 18.50 a o víkendech v 18.30. A to rovnou tři díly za sebou!

(lol)

Karel Ryška

šéfeditor FTV Prima, COOL & ZOOM

Všechny články autora

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Esport / Publicistický / Zábavný