3 tajemství o lidském mase, která vám prozradí jedině kanibalové
Hannibal startuje pár minut před desátou. Ukraťte si čekání s trojicí zajímavostí o člověčině.
Druhá řada Hannibala, který je pravidelně k vidění v pondělí večer od 21.50, se počínaje tímto týdnem souká do cílové rovinky. Do jejího konce zbývají poslední čtyři epizody a s nimi eskaluje i komplot doktora Lectera. Abychom drakonickému napětí na okamžik odlehčili - ale zase ne tak moc - prošmejdili jsme internety ve snaze najít několikero pikanterií, na které přišli lidé se stejnou kulinářskou zálibou jako náš oblíbený fiktivní kanibal.
3) Jeho chuť je (skoro) nepopsatelná
Ačkoliv je konstituce lidského masa obvykle popisována jako podobná hovězímu, výpovědi sériových vrahů a kanibalů z odlehlých končin světa jeho chuť popisují různými příměry k vepřovému či telecímu, vždy však dodávají, že obsahuje část chutí, které nelze s ničím jiným srovnat. Podle dalších se pak lidština na jazyku "rozplývá jako tuňák". Prakticky to jediné, na čem se tedy lidojedi shodnou, je, že chuť lidského masa nelze akurátně popsat. Snad právě proto je po něm taková poptávka...
Třetí série Hannibala už je pomalu na cestě... Zdroj: NBC
2) Dá se na něm ztloustnout?
Všech samozřejmě záleží na porcích i zdrojovém materiálu - pojídat tlouštíka bude něco jiného než si dopřávat stehno Michaela Phelpse. V průměrném dospělém jedinci se však nachází kolem 80 tisíc kalorií, a to je panečku pořádná porce. Průměrný kůň má sice více než 200 tisíc kalorií a medvěd dokonce třikrát tolik, když už ale jednou vaříte z lidského, zřejmě chcete využít vše. Doktor Lecter by tak měl mít pořádné panděro. Nahánění Willa a dalších nebožáků ho ale naštěstí udržuje ve formě.
1) Lidské maso můžete ochutnat, aniž by trpěl jediný člověk
...tedy, alespoň co se týče údajné věrnosti jeho chutě. Jakkoliv se ani kanibalové sami neumějí shodnout, jak přesně lidské maso vlastně chutná, jistý britský kuchař připravil hamburgery, které dle sebe dochutil tak, aby co nejvíce připomínaly údajnou chuť člověčiny. Jak přesně to udělal? Řídil se cestopisy novináře Williama Seabrooka z 20. letech minulého století. Efektu při tom dosáhl doslova pejskokočičím způsobem - v receptu zkombinoval kuřecí játra, telecí maso, morek i vepřové. Jeho restaurace pokrm připravila k příležitosti nové řady Živých mrtvých, kde o kanibaly také není nouze...
Druhá série Hannibala pokračuje v pondělí ve 21.50 na COOLu!