11. června 2024 15:55

Vítěz z Nagana získal v evropských volbách 397 hlasů. Růžičkova manželka výprask omlouvá

Legendární trenér a vítěz z Nagana Vladimír Růžička (61) má za sebou první politickou zkušenost, která ale úspěchem nedopadla. V evropských volbách získal Růžička jen 397 hlasů.

Jako vynikající hokejový útočník dotáhl v roli kapitána hokejový národní tým k vítězství na olympiádě v Naganu. Z legendárního zlatého týmu koketoval s politikou také gólman Dominik Hašek. Ani jednomu z nich se ale na politickém kolbišti nijak výrazně nedaří.

Růžička zkusil kandidovat do Evropského parlamentu za PRO Jindřicha Rajchla. Žádné stěhování do Bruselu ale Růžičku nečeká, ve volbách získal jen 397 hlasů. Někteří jeho fanoušci mu přes sociální sítě vzkázali, že pokud od Rajchla dostal za kandidaturu alespoň zaplaceno, tak dopadl ještě obstojně.

Zklamaná hokejová legenda ale našla zastání u sympatické manželky Marie. Ta se nechala slyšet, že stěhování do Bruselu ani nebylo v rodinném plánu.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Až 300 tisíc měsíčně, k tomu další odměny a výhody. Kolik si vydělají čeští europoslanci?

„Manžel nechtěl sedět v europarlamentu, podporoval pouze myšlenku zlepšení podmínek ve sportu a národních zájmů. Strana PRO je mladá strana, která udělala dobrý výsledek. Tak z toho zase všichni nedělejte kovbojku,“ uvedla Růžičková pro Super.cz.

Jedním z vítězů voleb je Filip Turek. Podívejte se na video:

Populární pořady na Prima Cool

RE-PLAY

Zábavný / Esport / Publicistický